oktober 11

De Beste Tips voor een Eerste Date? Dit gaat je helpen!

Op deze pagina vind je alles omtrent de eerste date! Wat doe ga je doen? Waar praat je over? Wie betaalt de rekening? Dat soort vragen gaan wij voor jou hier beantwoorden. Een date is altijd spannend. Wat kan je verwachten? Misschien heb je de persoon online ontmoet en moet je nog maar kijken of het op een date ook klikt. Het kan ook zijn dat je de persoon al kent, maar een date is toch even een andere zetting. Maak je vooral niet te veel zorgen en met de onderstaande beste tips voor een eerste date moet het wel een succes worden.


Inhoudsopgave
No headings found

De beste tips voor een eerste date.

Het is dan eindelijk zover! De eerste date na al dat zoeken en praten op een datingsite. Je hebt iemand gevonden waarmee het klikt en afgesproken om elkaar te ontmoeten. Het is belangrijk om te weten dat iemand online anders kan overkomen dan in het echt. Daarnaast moet je weten dat de persoon waarmee je een date hebt hoogstwaarschijnlijk even zenuwachtig is. Al is het grootste deel online ook echt wie ze zijn, zitten er soms ook oplichters tussen. (Dat weet je meestal als ze nooit willen ontmoeten) De beste datingsites om iemand te vinden zijn trouwens EliteDating, Parship en NextLove

Online dating wordt steeds populairder tegenwoordig en dat komt doordat het online makkelijker is om mensen te ontmoeten en makkelijk te bepalen wie bij je past. Toch zit er maar 53% van de Nederlandse singles op een datingsite. Nu lijkt dat weinig, maar per dag melden er meer dan honderden mensen zich aan op een datingsite!

Hieronder een overzicht van de beste tips voor een eerste date!


De beste plekken.

Dit is misschien wel het grooste struikelblok voor iedereen op een date. Wat is de beste plek om een date te laten slagen en waarmee maak je indruk? Uit een onderzoek is gebleken dat de leukste plek en beste plek voor de date een cocktailbar is. Het ziet er altijd fancy uit en de drankjes zijn perfect!

Op plaatst twee staat een restaurant, dat is traditioneel en veilig waarmee je altijd goed zit. En op plek drie staat de kroeg of een avondje uit. Dan ben je met meerdere mensen en kan je de date erg luchtig en gemakkelijk houden. 

Een tip is om altijd te overleggen met je date, misschien komen jullie samen tot iets wat jullie beiden leuk vinden zoals een museum of concert. Dan weet je sowieso al dat het goed zit. Naar de bioscoop met een date is nu wel echt passé. 78% van de mannen en 75% van de vrouwen vinden de bioscoop verleden tijd voor een date. 


Deze dingen moet je niet doen!

Het is belangrijk om te weten dat er op een eerste date een paar vuistregels zijn die je niet moet doen of waar je niet over moet praten op een date. Wat voor jouw misschien comfortabel kan zijn om te doen of om over te praten, kan dat voor je date niet zo zijn. Het kan zijn dat je zenuwachtig bent of gespannen, maar dat hoeft niet te beteken dat je dan ongeïnteresseerd hoeft over te komen. Wat de meeste mensen haten op de eerste date is het checken van de telefoon. Dat komt onwijs ongeïnteresseerd over.

Hou ook rekening met je uiterlijk! Kom netjes naar de date en niet in die joggingsbroek die je zo lekker vind zitten. Dat komt heel slecht over en daardoor lijkt het alsof je geen moeite hebt gedaan voor de date.

Bekijk ook: Wat Je Niet Moet Doen Op Een Eerste Date? #10 Tips!

Daarnaast is het beginnen over je ex of je vorige relaties echt een rood gebied. Niemand zit te wachten op verhalen over dingen die je hebt meegemaakt met je vorige liefde. Ook niet negatief over je ex praten, dan kan de date denken dat je straks ook zo over hem/haar gaat praten. Misschien denk je dat het positief kan uitpakken, maar niks is minder waar! Dus begin op een date nooit over je ex!

via GIPHY


Wel doen op een eerste date.

Er zijn natuurlijk ook manieren om een eerste date goed te laten verlopen en een goede indruk achter te laten. Dat is immers wat je wilt toch? Een gezellige date en een berichtje achteraf krijgen met hoe leuk de date was! Belangrijk op een date is de eerste indruk. Kom verzorgd en fris naar de date toe, sloof je wat meer uit voor de spiegel, zodat het overkomt dat je extra moeite hebt gedaan.

Daarnaast is het belangrijk om een gedeelde interesse te hebben met je date waarover je kunt praten. Dat kan je meestal wel opmaken uit de eerdere berichten die je naar elkaar hebt gestuurd, zo weet je wat je date leuk vindt en kan je daar goed op inspelen. Je manieren zijn ook van belang op een eerste date, zorg ervoor dat je netjes eet met mes en vork, op je taalgebruik let en geïnteresseerd overkomt. Dat zijn dingen waar mensje onbewust veel waarde aan hechten.

Tot slot is intelligentie belangrijk voor goede gesprekken.. nu is dit iets waar wij je niet mee kunnen helpen, maar toch vinden de meeste mensen dat ook belangrijk op een eerste date.


Afblazen.

Het kan natuurlijk zo zijn dat de date best gezellig was, maar dat het toch niet diegene is waar je naar op zoek bent. Ondanks dat het een leuke date was, moet je toch vertellen aan diegene dat het ook maar bij die date blijft. Bedenk hierbij goed voor jezelf hoe jij zou willen dat iemand het tegen jou zou zeggen.

Veel mensen schamen zich ervoor of durven het niet te vertellen. Ze negeren diegene dan gewoon in de hoop dat de berichten stoppen. Dat komt voor de ander natuurlijk heel vervelend over en kan diegene ook aan het twijfelen brengen bij een volgende date. Het beste is gewoon om eerlijk te zijn. We zijn allemaal volwassen mensen en je bent tenslotte met elkaar op date geweest. Hoe eerlijker je bent, hoe meer diegene het zal accepteren. Zo kunnen jullie allebei met een goed gevoel op zoek naar de volgende date!


Beste tijdstip. 

Veel mensen vragen zich af wat nou de beste tijd is voor een date? Is dat rond lunchtijd? In de namiddag? Of in de avond? Als je goed hebt opgelet in het eerste stuk van dit artikel weet je dat de beste plekken voor een date allemaal plekken zijn waar je in de avond komt. 75% van de mensen geeft een date in de avond de voorkeur.

Daarnaast vind 15% een diner leuk als date en 11% vind koffie drinken of lunchen gezellig als date. Het beste is dus om gewoon wat in de avond te gaan doen. Je zit dan altijd goed en de avond/nacht brengt de leukste dingen met zich mee!


Wie betaalt de rekening?

In 9 van de 10 gevallen kost een eerste date geld. Een hapje uit eten of een drankje ergens doen is nou eenmaal niet gratis. Aan het einde van de avond komt dan altijd dat ene moment waarop de rekening betaald moet worden. Vroeger was dat echt de taak van de man, aangezien die veel aan het werk waren en de vrouwen meestal thuis de klusjes deden.

Lees ook: Dating Tips voor Vrouwen? Dit gaat je echt helpen! Top #5!

Het is nu 2021 en er zijn steeds meer vrouwen die willen mee betalen met de rekening. Toch zijn er ook nog vrouwen en mannen die deze traditie in stand willen houden en altijd de man laten betalen. Met allebei is helemaal niks mis. Al komen er wel steeds meer geluiden van mannen en vrouwen die het allebei eerlijker vinden om de rekening te delen, ongeacht de situatie. Daarnaast moet je zelf bepalen hoe de date verloopt en wat je er voor over hebt. Je kan voorstellen om te betalen, maar als de tegenpartij erop staat om mee te betalen dan kan je dat anno 2021 wel toelaten!

via GIPHY


Veiligheid.

Het kan natuurlijk zo zijn dat je iemand hebt ontmoet die je nog helemaal niet zo goed kent. Dat is meestal het geval op een eerste date. Helaas zijn er ook slechte mensen op deze wereld en zo ook in de datingwereld. Probeer erachter te komen wat voor persoon het is en hoe diegene in het leven staat. Daarnaast is het altijd belangrijk om op een eerste date op een openbare plek af te spreken. Denk hierbij aan een bar of restaurant.

Spreek nooit op de eerste date bij iemand thuis af of op een plek waar niemand komt.(behalve als je diegene al veel lager kent). Een handige tip is ook om een vriend of vriendin te laten weten met waar, wanneer en met wie de date op plaatsvindt. Die kan je dan altijd op de hoogte houden mocht er wat gebeuren!


Wees altijd eerlijk. 

Op een date is het van belang om open eerlijk te zijn over jezelf. Veel mensen willen graag te goed overkomen en overdrijven daarom soms verhalen of eigenschappen van zichzelf. Ze vertellen dan de wildste verhalen om interessant over te komen. Daarnaast zijn er ook mensen die zo graag in de smaak willen vallen dat ze doen alsof ze dezelfde interesses hebben.

Lees ook: Tips voor het openstellen tegen over je date? Dit gaat je helpen!

Dit kun je allemaal doen, maar weet wel dat als de date daardoor slaagt en er een vervolg komt er een moment komt dat de waarheid boven water komt drijven. Dan heb je dus al die tijd gelogen en dat komt niet goed over na zoveel tijd en moeite. Tenslotte moet het klikken om wie jij bent en je moet jezelf dus niet voordoen als iemand anders!


Wees altijd creatief.

Je kan natuurlijk voor de veilige opties gaan zoals al eerder gemeld. Het drankje doen of uit eten gaan op een date. Je kan er ook voor kiezen om extra op te vallen en met een creatief idee komen voor een eerste date. Bedenk wat jullie samen gemeen hebben en kijken of je er iets mee kunt doen.

Een voorbeeld: Als jullie allebei van sporten houden, kan je voorstellen om bijvoorbeeld een bootcamp in het bos te doen. Het is niet fancy, maar het kan heel leuk zijn als date en je dichter tot elkaar brengen. Je kan bijvoorbeeld ook naar de dierentuin gaan als jullie allebei van dieren houden. Zo zijn er nog veel meer dingen om te verzinnen voor een date met dezelfde interesses. Het is misschien een gok, maar als het slaagt dan heb je wel een date gehad die niet snel wordt vergeten!


Een geslaagde date.

Als je een leuke date hebt gehad en je je aangetrokken voelt tot je date, dan hoop je natuurlijk dat dat wederzijds is. De beste manier om daarachter te komen is om een vervolg date af te spreken. Dan weet je gelijk of jullie op dezelfde lijn zitten. Daarnaast vindt 80% van de mannen en 92% van de vrouwen de date pas geslaagd als er een vervolg date komt. Je weet wat je te doen staat. Vraag om die vervolgdate!


Tips voor seks op een eerste date.

Dit is nog altijd wel een gevoelig onderwerp, maar onbewust weet je denk wel hoe mannen erover denken en hoe vrouwen erover denken. 66% van de vrouwen heeft geen seks op de eerste date, toch is er één derde van de vrouwen die die deur niet dichtgooien. Daarentegen vindt 60% van de mannen seks op een date helemaal geen probleem. Dat zal je vast niet verbazen. Daarnaast is het niet zo dat die 60% van de mannen het ook verwacht op een date. Dat zou ook best wel raar zijn. 

via GIPHY


Samenvatting

Op deze pagina hebben wij een overzicht gegeven van de beste tips voor een eerste date. Wij hopen je hiermee een zetje in de goed richting te geven met je eerste date! Wij zullen deze pagina up to date houden met de beste tips voor een eerste date!

Misschien ook interessant?:

De Top #10 Beste Gratis Datingsites Van Nederland En België?

De Top #10 Beste Dating Apps Van Nederland en België?

Wat Zijn De Beste Datingsites Voor Een Serieuze Relatie?

De Beste Openingszinnen voor Tinder in 2021? Top #25!

Wat zijn de Beste Tinder Alternatieven van 2021? Top #5!

Wat Zijn De Beste Datingsites voor Hoger Opgeleiden? Top #5!

De Top #5 Beste Datingsites voor Alleenstaande Ouders?

De Top #5 Beste Datingsites voor 50Plus Dating?

RichMeetBeautiful | Wat zijn de Reviews, Ervaringen en Kosten?

De Beste Datingsites en Tips voor 50 Plus Dating?


Waarom datingsitesadvies.nl?

Kwaliteit

Wij geven alleen de beste reviews en tips over de datingsites en diensten! We houden de grote marktleiders continu in de gaten. 

Onafhankelijk

Wij schrijven reviews over onze eigen mening en die van anderen op het internet! We zijn totaal onafhankelijk, we accepteren geen gratis producten voor goede reviews.

Betrouwbaar

Meerdere mensen zijn je al voor geweest met lezen van onze blogs!

Gemak

Wij kiezen voor jou de beste datingsites en diensten uit! Dat bespaart jezelf een hoop tijd.

Sanne Goossens

Hallo, Ik ben Sanne en sinds een tijd fanatiek blogger voor datingsitesadvies.nl. Ik doe dit met alle plezier, omdat ik zelf ook mijn man heb ontmoet via een datingsite. Wij zijn nu al 5 jaar gelukkig samen en zou graag andere mensen willen helpen om ook de liefde te vinden via een datingsite. Als er vragen zijn kunt u altijd contact met mij opnemen.