februari 2

Facebook Dating App | Wat zijn De Reviews en Functies? (2022)

Iedereen heeft of kent natuurlijk wel Facebook. Er waren al langer geruchten dat ze met een eigen online dating functie zouden komen. Dat is sinds Oktober 2020 dan ook het geval en hebben ze en eigen online dating platform gelanceerd. Via de computer of app kun je gebruiken van het platform. Maar hoe werkt facebook dating? In dit artikel vind je de functies, betrouwbaarheid, de app en reviews over Facebook Dating.


Inhoudsopgave
No headings found

Hoe werkt de Facebook Dating App?

Facebook dating is nu gelukkig ook eindelijk werkzaam en beschikbaar in Nederland. In eerste instantie was het alleen toegankelijk voor de Amerikaanse gebruiker om te kijken of het wel kans van slagen had. Dat was het geval en zijn ze overgestapt naar de Europese gebruikers.

Via facebook dating kom je nog makkelijker in contact met andere facebook gebruikers die ook op zoek zijn naar de liefde. Gelukkig kan niemand van je facebook vrienden of instagram volgers zien dat je hier gebruikt van maakt. Het is heel discreet en anoniem. 

Ook maken ze geen gebruik van de zogenaamde swipe functies wat de bekende dating apps tegenwoordig wel allemaal bevatten. (Denk hierbij aan een Tinder, Badoo of Happn). Het kan dan erg makkelijk een soort van sex dating app worden en dat is iets wat Facebook niet wilt hebben. Ze willen een eerlijk dating platform creëren, zodat elke gebruiker maximaal tot zijn recht komt in de zoektocht naar liefde.

Daarnaast kan je ervoor kiezen om een totaal ander profiel te maken dan die je op Facebook of Instagram al hebt. De persoonlijke gegevens staan al automatisch ingevuld bij het aanmelden, maar die kan je zelf veranderen en aanpassen als je dat wilt.


Facebook dating werkt niet?

Misschien is het als eens ter oren gekomen zijn, of heb je er al wat over gelezen? Maar er zijn wat klachten ontstaan over Facebook dating en de app. Zo zijn er veel klachten over het feit dat gebruikers geen meldingen binnenkrijgen als ze een chatbericht ontvangen. Ook kunnen ze sommige berichten niet openen en daardoor er ook niet op reageren.

Er zijn ook klachten over het feit dat de afstand niet goed ingesteld kan worden en dat je alleen in contact komt met mensen die op meer dan 500 km afstand van je zijn. Dat is natuurlijk totaal belachelijk, omdat de kans op een echte afspraak er dan totaal niet inzit.

Daarnaast zijn er ook veel verhalen over nepprofielen uit het buitenland die uit zijn op je prive gegevens. Je zult goed moeten opletten en de rotte appels er zelf uit moeten halen. Al met al is de conclusie dat de app van facebook dating nog  niet optimaal werkt en er heel veel klachten zijn.

Lees ook: Lexa | Wat zijn de Reviews, Ervaringen en Kosten?

Wij raden aan om een andere datingsite te gebruiken die wat betrouwbaarder is en al een betere naam heeft opgebouwd zoals Lexa. Hier kun je echt goed terecht om serieus te gaan daten met andere gelijkgestemden.


Functies.

Facebook dating maakt gebruik van verschillende functies die ook al wel bekend zijn van andere dating apps. Toch zijn er wel een aantal dingen waarin ze zich in onderscheiden om te zorgen dat je gaat uiteindelijk gaat slagen. Zo is er een matching-systeem die jouw met andere gelijkgestemden in contact brengt. Je kan matchen met andere leden door een aantal manieren die we hieronder even toelichten.

Een match worden met iemand anders kan gebeuren als diegene jouw profiel een “like” heeft gegeven zoals dat bij het normale platform kan bij een foto of een bericht. Er is ook een mogelijkheid om iedereen te zien die je een like heeft gegeven in een gemakkelijk overzicht.

Facebook doet ook aan voorgestelde matches op basis van je profiel en het algoritme wat ze daaraan toepassen. Zo kun je meteen in contact komen met gelijkgestemden zonder dat je daar daadwerkelijk iets voor hoeft te doen.

Je kan ook nog matches worden met andere leden die lid zijn van dezelfde groepen of evenementen. Stel je voor je zit in een groep over koken, omdat je daar heel erg van houdt. Dan kan je direct een match worden met iemand anders uit die groep. Facebook zorgt daar dan voor en heb je gelijk al een overeenkomst samen.

Secret crush.

Een unieke functie in de Facebook dating app is de zogenaamde “secret crush” mogelijkheid. Dat houdt in dat je stiekem een match kan worden met iemand uit je eigen vriendenlijst. 

In eerste instantie weet niemand uit je vriendenlijst dat jij een account hebt bij facebook dating. Dat houdt facebook geheim gelukkig. Toch kan je wel een match worden met je eventuele “secret crush”. Dat kan namelijk als volgt.

Bij het aanmelden kun je namelijk 9 personen uit je vriendenlijst selecteren die je stiekem wel leuk vindt. Die vrienden krijgen dat ook niet te zien. Wanneer iemand uit je vriendenlijst zich ook heeft aangemeld en jouw ook als secret crush heeft uitgekozen, dan hebben jullie een match! Dit kan zeker en oplossing zijn voor als je elkaar stiekem al een hele lange tijd leuk vindt, maar het spannend vind om het uit niets contact te leggen.

Wanneer je een Secret crush hebt gevonden en een match bent, kun je gebruik maken van de chatfunctie om een echte date te regelen. Een leuke manier om te kijken of jullie meer zijn dan alleen facebook vrienden.


Facebook dating aanmaken.

Facebook dating is natuurlijk onderdeel van Facebook en daarom kun je er alleen gebruik van maken met een bestaand account. Wanneer je in de app bent, ga je naar “Menu” rechtsonder. Als het goed is zie je dan tussen alle opties “Dating” staan. Dat is de Facebook dating app.

Het is dan een kwestie van een profiel aanmaken en een paar vragen beantwoorden. Gelukkig is een heel groot deel al voor je ingevuld, aangezien je persoonlijke gegevens bekend zijn bij Facebook. Zo hoef je geen naam, geboortedatum en woonplaats opnieuw in te vullen. Die staan al ingevuld en hoef je dan alleen te bevestigen. 

Je dient wel te kiezen of je bijvoorbeeld gelovig bent en kinderen wilt. Facebook kan op die manier makkelijker een match voorstellen. Ook is Facebook dating voor iedereen beschikbaar en te gebruiken. Ze stellen zich heel erg open op en vragen je dan ook echt specifiek naar welk geslacht of type je op zoek bent. De LHBTQ gemeenschap is hier ook ook zeker aanwezig en dat kan je ook allemaal aangeven bij de aanmelding.

Profiel compleet maken.

Nu je alle vragen hebt overleefd en beantwoord kun je ervoor kiezen om je profiel nog persoonlijker te maken. Dat kan je doen door middel van foto’s toe te voegen, een interessante profieltekst te schrijven (max 500 woorden) en eventuele open vragen aan je profiel toe te voegen.

Die extra vragen op je profiel kunnen bijvoorbeeld zijn: Wat is de perfecte eerste date? Hoe ziet een goede relatie eruit? Zo kan je gelijk ontdekken of iemand bij je past en dezelfde wensen heeft. Een erg handig en leuk hulpmiddel. Wij raden dan ook altijd om je profiel zo volledig mogelijk in te vullen. Het algoritme zal dan sneller matches kunnen voorstellen en personen zullen eerder op een volledig dan onvolledig profiel klikken.


Facebook dating opzeggen/verwijderen.

Het opzeggen en verwijderen van je account bij Facebook dating is misschien nog wel makkelijker dan het aanmelden. (Wat bij de meeste dating apps niet het geval is). Je dient namelijk gewoon naar de het Menu te gaan in de Facebook dating app. Daar staat dan in rode letters “Delete account/account verwijderen. Klik daarop en dan zal Facebook nog de vraag stellen of je het account volledig wilt verwijderen of het alleen op “pauze” wilt zetten. 

Wanneer je ervoor kiest om je profiel op pauze te zetten ben je niet meer zichtbaar in de app. Wel kan je dan op elk moment je profiel weer activeren en verder gaan met daten. Een handige tussen oplossing.


Veiligheid.

Facebook heeft de afgelopen tijd behoorlijk onder vuur gelegen wat betreft privacy en zeer gerichte advertenties. Daarom is het ook helemaal niet raar om een aantal vraagtekens te zetten wat betreft je persoonsgegevens die ze allemaal bezitten.

Gelukkig kunnen wij met een gerust hart mededelen dat wat betreft Facebook dating je persoonsgegevens in veilige handen zijn. Toch liggen ze nog steeds onder vuur en is het nog maar de vraag of er in de toekomst niet meer mensen zullen afzien van het social media platform.

Er zitten wel extra functies ingebouwd zodat je in ieder geval zelf je veiligheid kan waarborgen. Zo kun je met een vriend of familielid je live locatie delen mocht je een echte date met iemand hebben. Dat geeft in ieder geval een veilig en prettig gevoel voor jezelf. 

Daarnaast zitten er ook weinig nepprofielen op de app van Facebook dating. Dat komt, omdat de meeste mensen al een bestaand profiel hebben bij de normale facebook. Toch kunnen er altijd oplichters actief zijn. Helaas kan dat niet altijd voorkomen worden, hoe hard ze het ook proberen tegen te houden.


Facebook dating reviews

Heb je zelf een review over Facebook dating en wil je die graag delen? Laat dan je review achter op deze pagina. Andere mensen kunnen dan informatie opdoen en betere keuze maken. Zo helpen we elkaar allemaal om het daten beter en leuker te maken! 


Samenvatting

In dit artikel heb je een overzicht gekregen van de Facebook dating app en hoe deze werkt? Wij hopen hiermee dat je een keuze hebt kunnen maken met het wel of niet aanmelden bij deze dating app. Wij zullen dit artikel up to date houden met nieuwe ontwikkelingen omtrent de functies, veiligheid, het aanmaken, verwijderen/opzeggen en reviews van Facebook dating.

Misschien ook interessant?:

De Beste Dating Apps Van Nederland en België? Top #10!

De Top #10 Beste Gratis Datingsites Van Nederland En België?

Parship | Wat zijn de Reviews, Ervaringen en Kosten?

Wat zijn de Beste Tinder Alternatieven van 2022? Top #5!

Tinder of Lexa? Welke datingsite past het best bij mij?

Tinder of Parship? Welke datingsite past het best bij mij?

SnapDate | Wat zijn de Reviews, Kosten & Ervaringen?

Lexamore | Wat zijn de Reviews, Ervaringen en Kosten?

Sanne Goossens

Hallo, Ik ben Sanne en sinds een tijd fanatiek blogger voor datingsitesadvies.nl. Ik doe dit met alle plezier, omdat ik zelf ook mijn man heb ontmoet via een datingsite. Wij zijn nu al 5 jaar gelukkig samen en zou graag andere mensen willen helpen om ook de liefde te vinden via een datingsite. Als er vragen zijn kunt u altijd contact met mij opnemen.