augustus 29

Lexa | Wat zijn de Reviews, Ervaringen en Kosten? (2022)

Lexa review

Misschien heb je het wel is op een reclame voorbij horen komen? Lexa, vind de persoon die echt bij je past. Dat is de welbekende slogan van deze datingsite. Ze beloven dat ze er alles aan zullen doen om de perfecte match voor jou te vinden. En het is niet alleen beloven, ze maken het waar ook! Daarom behoort Lexa tot de top 3 beste datingsites van Nederland. De ledenbasis is enorm groot! Elke dag zijn er duizenden mensen die inloggen op Lexa en honderden mensen die zich aanmelden. In dit artikel bespreken we de kenmerken, functies, kosten en ervaringen van Lexa.


Inhoudsopgave
No headings found

Waarom voor Lexa kiezen?

Lexa is er meer voor de serieuze singles en niet voor snel contact zonder enig inhoud. Deze datingsite kan zich gemakkelijk aansluiten bij  het rijtje van de beste datingsites voor een serieuze relatie. Er zitten al duizenden singles op Lexa die elke dag inloggen en de ledenbasis groeit elke dag meer en meer. Dat betekent dat er veel verschillende personen op zitten en daardoor de kans op een match heel groot is! 

Je kan met de Lexamessenger zelf bepalen of je contact zoekt met mensen in je buurt of met mensen door heel Nederland! Daarnaast kan je goede gedetailleerde profielen zoeken met de handige zoekfunctie die Lexa aanbiedt!

Om het allemaal nog mooier te helpt Lara je bij het helpen van een gratis account op Lexa. Lara is de virtuele assistent die vragen stelt bij de aanmelding op de site van Lexa. Zo wordt je  profiel meteen goed geselecteerd en kun jij gemakkelijk je match vinden dankzij Lara.


Gratis inschrijven.

Het gratis inschrijven en eventueel inloggen bij Lexa is voor iedereen makkelijk te doen. Er is zelfs een chatbot (Anna) die je begeleid door het gehele inschrijfproces. Zo stelt ze vragen die je voor je eigen bestwil naar alle eerlijkheid dient te beantwoorden. Je kan er ook voor kiezen om zonder hulp van de chatbot de inschrijving te voltooien en het gewoon op de traditionele manier te doen.

De inschrijving zal niet langer dan 10 minuten duren en dan heb je al een basisprofiel waarmee je kan beginnen op het platform van Lexa. De eerste vragen van de inschrijvingsprocedure zijn vooral algemeen. Denk aan je geslacht, geboortedatum, afkomst en werk. Ook worden er vragen gesteld over je uiterlijk. Hierbij kan je denken aan de kleur van je ogen, gewicht en haartype.

Dezelfde algemene vragen en vragen over het uiterlijk kan je ook invullen voor je perfecte match. Zo kun je meteen al gericht aangeven naar wat voor persoon je op zoek bent en welke kenmerken jouw aanspreken in een ander.

Profiel uitbreiden.

Een goed, duidelijk en interessant profiel is eigenlijk al het halve werk op een datingsite. Hoe beter je profiel is ingevuld, des te meer leden een kijkje nemen en contact met je gaan zoeken. Zelf zul je ook eerder een gesprek beginnen met een een lid die zijn profiel volledig heeft ingevuld, dan iemand die dat maar voor de helft heeft gedaan.

Denk bij het invullen en uitbreiden van je profiel dat leden meteen moeten herkennen wat voor soort persoon jij bent. Zo kom je met gelijkgestemde in contact, waardoor de kans op een match vele malen groter is.

Voor hobby’s en bezigheden op je profiel kan je kiezen uit verschillende dingen zoals muziek luisteren, wandelen en uiteten bijvoorbeeld. Dit kan wel alleen uit een standaardlijst waar je deze bezigheden kunt aanvinken. Daarbij is het belangrijk om één goede (hoofd) profielfoto te kiezen en een paar andere foto’s van jezelf over je bezigheden of hobby’s.


Inloggen Lexa.

Op de site van Lexa is een account aanmaken of inloggen vrij simpel. Het kan toch zijn dat je er moeite mee ondervindt. Hieronder hebben we een stappenplan neergezet, zodat je gemakkelijk kunt inloggen op Lexa.

 • Inloggen op Lexa gaat in de volgende stappen:
 • Ga naar de website: Lexa.nl
 • Klik rechtsboven op “aanmelden”
 • Je krijgt een inlog formulier te zien.
 • Vul deze naar waarheid in.
 • Klik op “aanmelden”.

Het moet nu gelukt zijn met het inloggen en aanmelden bij Lexa. Vaak krijg je nog een bevestigingsmail van Lexa zelf. Bewaar die altijd in het geval dat je je inloggegevens kwijt raakt.


Functies.

Lexa heeft veel functies als je een betaald account aanschaft. Daarnaast kan je ook gewoon eerst gratis rondkijken zoals we al zeiden. Wij zullen de functies met je doornemen die je krijgt bij een betaald account. Zo weet je meteen of Lexa aansluit aan je behoeften.

Hieronder vind je een overzicht van de functies die bij een premium account komen kijken:

 • Zoeken met filters. (Uitgebreid)
 • Onbeperkt profielen bekijken.
 • Onbeperkt chatten.
 • Favorieten opslaan.

Extra opties.

Wanneer je behoefte hebt aan nog meer functies, biedt Lexa nog twee andere opties aan die erbij kan nemen. Zo kan je je account nog meer uitbreiden. De eerste optie die Lexa aanbiedt is control en heeft de volgende extra functies:

 • Zelf bepalen wanneer je online of offline bent.
 • Zien of iemand je berichten heeft gelezen.
 • Je kan een contact filter instellen.

De tweede optie die Lexa aanbiedt voor het uitbreiden van je account is premium. Dat geeft net nog dat beetje extra! De volgende functies komen daarbij kijken:

 • Bovenaan staan bij matches van anderen.
 • Introductie als nieuwe member.
 • Je kan berichten ontvangen van elke account. (Gratis en premium)

De kosten van deze extra functies komen bovenop het maandbedrag van je betaalde account. De kosten van Lexa Control zijn €6,99 per maand. Voor de Premium functie betaal je €9,99 per maand. Mocht je deze nou willen combineren ben je een bedrag van €14,99 per maand kwijt. Prima te overzien toch!


Kosten Lexa. (Abonnement)

Lexa is heel open en transparant. Gratis aanmelden is geen enkel probleem. Je kan dan rustig rondkijken op de site of het wat voor je is. Het is met een gratis aanmelding wel alleen mogelijk om een beperkt aantal functies te gebruiken. Zo kan je wel gewoon je profiel invullen, andere profielen zoeken en bekijken.

Wil je in aanmerking komen voor alle functies dien je een premium account aan te schaffen. Je krijgt dan vele extra’s en zo zal de zoektocht naar de perfecte match een stuk gemakkelijker worden. De kosten bij Lexa zijn vergelijkbaar met andere datingsites in deze categorie.

De kosten van Lexa voor premium account zijn:

 • 1 maand: €24,99 per maand!
 • 3 maanden: €16,99 per maand!
 • 6 maanden: €9,99 per maand!

Bij Lexa geldt dus ook een korting en worden de kosten minder als je er een lange periode gebruik van wilt maken. Je kan betalen met Creditcard, Ideal, Paypal, Contant en Acceptgiro.


Veilig Daten Keurmerk.

Lexa heeft het Veilig Daten Keurmerk. Dat is een organisatie die onderzoek doet naar de betrouwbaarheid en veiligheid van datingsites. Daarbij worden alle gegevens veilig versleuteld via een SSL-encryptie. Dat is het slotje wat je links boven in de site balk ziet. Zo kan je zien dat de website veilig is.

Daarnaast zijn er bijna nep accounts te vinden bij Lexa. Ze zijn elke dag actief bezig met het controleren op nep accounts bij elke toelating. 

Lexa heeft ook een Customer Care service. Zo kan je zelf een nepaccount melden, mocht je die toch tegenkomen. De klantenservice 24/7 voor je klaar om  dit aan te geven en je vragen te beantwoorden.

Thuiswinkel waarborg.

Lexa is ook aangesloten bij de Thuiswinkel waarborg. Dat betekent dat ze zich aan bepaalde voorwaarden en regelgeving moeten houden betreft veiligheid en financiën. Elke website die is aangesloten bij de Thuiswinkel waarborg is betrouwbaar en veilig.


Lexa events.

Als extra toevoeging heeft Lexa ook speciale dating events waar je andere singles kan ontmoeten. Je kan hierbij denken aan een borrel of een gezellig feest. Na het maken van een account kan je je gratis aanmelden voor één van deze twee events.

Daarnaast kan je ook deelnemen aan speciale uitjes die Lexa aanbiedt. Dat is dan wel tegen een vergoeding, maar dat is ook niet meer dan logisch. Denk hierbij aan een wandeling door de natuur of een stedentrip. Zo kan je gemakkelijk in menselijk contact komen met andere singles, mocht het online niet echt lukken..

De meeste leden hebben bij de de Lexa events leuke ervaringen opgedaan en nieuwe mensen ontmoet.


Mobiele app.

Lexa heeft een mobiele app die gratis te downloaden is in de App store voor IOS en in de Play store voor Android. De app heeft dezelfde functies en kenmerken als de “desktop” versie. Daardoor is de app gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Het grootste voordeel is het feit dat je met de mobiele app altijd en overal kunt chatten en zoeken naar de perfecte match.


Account opzeggen bij Lexa.

Misschien wel handig om te weten. Bij Lexa wordt je abonnement gewoon verlengd als dit niet tijdig aangeeft. Zorg er dus altijd voor dat je precies weet wanneer je abonnement is afgelopen om extra kosten aan Lexa te voorkomen. Het abonnement zal dan per maand verlengd worden. Zet je abonnement dan 48 uur voor afloop stop. Dat doe je aan de hand van de volgende stappen:

 • Klik op “Mijn account” bovenaan.
 • Ga naar “ Mijn Membership beheren” 
 • Hier zie je de afloop en verlenging datum van je contract. Kies wat je wilt doen.
 • Check alles nog een keer en bevestig dan met je inloggegevens.   

Je betaalde account is nu automatisch omgezet naar een gratis account. Dit betekent dus niet dat je profiel is verwijderd! Let wel. Als je wel graag je hele profiel wilt verwijderen, dan moet je het volgende stukje lezen.

Verwijderen van je profiel.

Als je echt van plan bent om je profiel te verwijderen dan kan je altijd nog terugkomen. Je hebt namelijk 14 dagen om je account terug te krijgen door het herroepingsrecht van Lexa. De volgende stappen zul je moeten doen om je profiel echt volledig te verwijderen:

 • Klik op je profielfoto.
 • Ga naar “Mijn account”
 • Linksonder staat “Account opschorten” klik daar op.
 • Je krijgt nu de keuze tussen twee opties, Tijdelijk verwijderen of Definitief verwijderen.
 • Kies en bevestig met je inloggegevens.  

Je profiel is nu volledig verwijderd! Mochten de ervaringen bij Lexa je niet bevallen en ben je opzoek naar een soortgelijke datingsite. Wij raden dan Parship aan.


Klantenservice.

Zoals al eerder vermeld kun je met vragen altijd terecht bij de klantenservice van Lexa. Deze is makkelijk te vinden via het platform of de website. Via de Customer care service proberen ze alle vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Hier kun je terecht als je vragen hebt over bijvoorbeeld de kosten, het inloggen en ervaringen van Lexa. Je kan ook altijd zelf direct contact met ze opnemen via onderstaande gegevens:

Telefoonnummer: 020-5203880. (Deze is alleen te bereiken op Dinsdag en Donderdag)

E-mailadres: customercare@contact.lexa.nl


Ervaringen Lexa

Hieronder een aantal ervaringen van verschillende mensen die Lexa al geprobeerd hebben. Het zijn ervaringen van willekeurige mensen op het internet.

Merel: Leuke contacten leren kennen op deze site. Wanneer je iets niet begrijpt kan je altijd de klantendienst contacteren. Zijn altijd behulpzaam en zullen antwoorden en tips geven. Ik blijf nog zeker even lid.

Ricardinho: Weinig problemen ervaren met Lexa, behalve dat ik niet heel veel succes had. Dat heb ik echter in het normale leven ook niet en op andere datingsites ook niet. Site is overzichtelijk en de berichten functie werkt ook goed. Misschien de komende periode meer geluk in het zoeken naar liefde.

Ferie: Ben er na 5 dagen afgegaan. Zag dat er in die dagen 902 vrouwen mijn profiel hadden bekeken, maar dat was ook alles. Denk dat zo’n site niks voor mij is of ik heb gewoon een lelijke kop hahaha.. Wens hoe dan ook iedereen op Lexa een fijne tijd. 

Laura: Buitengewoon goede datingsite. Wel erg commercieel en ze proberen je constant abonnementen te verkopen. Als je eenmaal een abonnement hebt werkt alles echter wel perfect en nog goedkoper dan andere sites ook.

Heb je zelf ervaringen met Lexa en wil je die ervaringen graag delen? Laat dan je ervaringen over Lexa achter op deze pagina. Andere mensen kunnen dan informatie opdoen en betere keuze maken. Zo helpen we elkaar allemaal om het daten beter en leuker te maken! 


Samenvatting.

In dit artikel heb je een overzicht gekregen van de datingsite Lexa. We hopen hiermee dat je een keuze hebt kunnen maken met het wel of niet aanmelden bij deze datingsite. Wij zullen dit artikel up to date houden met nieuwe ontwikkelingen omtrent kosten, het inloggen en ervaringen van Lexa.

Misschien ook interessant?:

De Top #10 Beste Gratis Datingsites Van Nederland En België?

De Top #10 Beste Dating Apps Van Nederland en België?

Wat Zijn De Beste Datingsites Voor Een Serieuze Relatie?

Parship | Wat zijn de Reviews, Ervaringen en Kosten?

Pepper Dating | Wat zijn de Reviews, Kosten & Ervaringen?

EliteDating | Wat zijn de Reviews, Ervaringen en Kosten?

Be2 | Wat zijn de Reviews, Ervaringen en Kosten?

50PlusMatch | Wat zijn de Reviews, Ervaringen en Kosten?

E-Matching | Wat zijn de Reviews, Ervaringen en Kosten?

C-Date | Wat zijn de Reviews, Ervaringen en Kosten?

Victoria Milan |Wat zijn de Reviews, Ervaringen en Kosten?

Lexamore | Wat zijn de Reviews, Ervaringen en Kosten?

Tinder of Lexa? Welke datingsite past het best bij mij?

Parship of Lexa? Welke datingsite is het beste?


Waarom datingsitesadvies.nl?

Kwaliteit

Wij geven alleen de beste reviews en tips over de datingsites en diensten! We houden de grote marktleiders continu in de gaten. 

Onafhankelijk

Wij schrijven reviews over onze eigen mening en die van anderen op het internet! We zijn totaal onafhankelijk, we accepteren geen gratis producten voor goede reviews.

Betrouwbaar

Meerdere mensen zijn je al voor geweest met lezen van onze blogs!

Gemak

Wij kiezen voor jou de beste datingsites en diensten uit! Dat bespaart jezelf een hoop tijd.

Sanne Goossens

Hallo, Ik ben Sanne en sinds een tijd fanatiek blogger voor datingsitesadvies.nl. Ik doe dit met alle plezier, omdat ik zelf ook mijn man heb ontmoet via een datingsite. Wij zijn nu al 5 jaar gelukkig samen en zou graag andere mensen willen helpen om ook de liefde te vinden via een datingsite. Als er vragen zijn kunt u altijd contact met mij opnemen.