oktober 8

Parship of Lexa? Welke datingsite is het beste? (2022)

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende datingsites te vinden. Wij kunnen begrijpen dat de keuze voor een goede datingsite steeds lastiger wordt. Toch zijn er twee datingsites die de meeste leden hebben en die het meest worden aangeraden. Dat zijn namelijk Parship en Lexa. Dan komt natuurlijk automatisch de vraag: kies ik voor Parship of Lexa? In dit artikel bespreken we de verschillen tussen deze twee gratis datingsites. Zo hopen we dat je beter tot een keuze komt tussen deze twee. Lees verder om te weten of Parship of Lexa beter aan je eisen voldoet.


Inhoudsopgave
No headings found

Voor Parship of Lexa kiezen?

Parship en Lexa richten zich beide op algemene singles die met name op zoek zijn naar een serieuze relatie. In de doelgroep zelf verschillen ze dus eigenlijk niet veel. Beide zijn wel de meeste succesvolste datingsites in Nederland als het om serieus daten gaat. Ze hebben allebei de grootste ledenbasis van Nederland en daarnaast vinden de meeste singles hier uiteindelijk ook de liefde. 

Parship en Lexa hebben naast een goede website ook een dating app waar je gebruik van kunt maken. Dat is wel zo handig in deze tijd. Zo kan je overal en altijd gebruik maken van hun diensten. 

Zoals je ziet zijn er dus weinig verschillen tussen deze twee datingsites. Het kan daarom nog steeds lastig zijn om een goede keuze te maken. Wij raden dan ook altijd aan om een gratis account aan te maken bij Parship en Lexa. Zo kan je zonder dat het wat kost de verschillen voor jezelf ontdekken. Daarnaast kom je er ook achter welke functies bij welke datingsite het beste voor je zijn.

Verder in dit artikel kan je meer lezen over de verschillen tussen Parship en Lexa. Mocht je nog meer informatie willen, voordat je je gaat aanmelden.


Informatie over Parship.

Parship review

Parship vind zichzelf dé nummer 1 datingsites voor serieuze relaties. Ze hebben in ieder geval  één van de grootste ledenbasis in Nederland. 

Als je echt opzoek bent naar een serieuze relatie dan is Parship zeker een goede datingsite. Dat komt, omdat ze zeer uitblinken op dit gebied. Één op de drie mensen vind hier uiteindelijk een serieuze relatie. En, nee dat zijn geen verzonnen cijfers. Het is echt bewezen.

Parship biedt namelijk een unieke persoonlijkheidstest aan bij de aanmelding. (Ook gratis) Deze test is wetenschappelijk onderbouwd en zorgt daarom voor veel perfecte matches. Door Middel van een uitgebreide vragenlijst maakt Parship een profielschets die dan wordt gekoppeld aan gelijkgestemde. Zo worden er automatisch andere singles die dezelfde interesses hebben aan je toegewezen.

Doordat de vragenlijst behoorlijk uitgebreid is ligt de drempel wat hoger voor mensen om zich in te schrijven. Dat komt ten goede, omdat je zo weet dat er over het algemeen alleen serieuze mensen op zitten. 

Bekijk ook: Parship | Wat zijn de Reviews, Ervaringen en Kosten?

Nogmaals, een profiel aanmaken op Parship is volledig gratis. Als je opzoek bent naar iets serieus, raden wij het zeker aan!


Informatie over Lexa.

Lexa review

Lexa is de andere populairste datingsites van Nederland. De ledenbasis van Lexa is ongeveer even groot als die van Parship. 

Lexa heeft ook de focus op singles die opzoek zijn naar een serieuze relatie. Toch zit er wel een verschil in met Parship. Lexa focust zich namelijk op singles in jouw buurt. 

De focus op singles in jouw buurt hoeft niet te betekenen dat iedereen ook daadwerkelijk op zoek is naar een serieuze relatie. Dat is dus ook een verschil met Parship. Wanneer je nieuw bent op het gebied van daten en het wilt ontdekken is Lexa meer geschikt. Zo kan je daten met singles in jouw buurt, zonder dat het meteen een serieuze relatie wordt. (Kan natuurlijk wel!)

Bij Lexa heb je ook zelf de controle over je profiel. Die kan je namelijk heel uitgebreid invullen. In tegenstelling tot Parship hoef je bij Lexa geen uitgebreide test te doen, waardoor de drempel wat lager ligt om je aan te melden. 

Lexa biedt ook zogenoemde “Lexa events” aan. Dat zijn evenementen waar je je voor kan inschrijven en dan singles direct in persoon kan ontmoeten. In plaats van altijd maar op de website of app te zoeken, is dit soort contact natuurlijk ook ideaal voor het vinden van een leuke date!

Daarnaast kan je bij Lexa gebruik maken van de uitgebreide zoekfuncties die ze aanbieden. Zo kan je heel specifiek op zoek gaan naar een geschikte match. 

Bekijk ook: Lexa | Wat zijn de Reviews, Ervaringen en Kosten?

Een account aanmaken bij Lexa is ook volledig gratis. Je kan dan al van veel functies gebruik maken en zo ontdekken of Lexa bij je past.


Andere verschillen tussen Parship en Lexa

Een andere verschil tussen Parship en Lexa is de doelgroep. Al trekken ze allebei singles aan die opzoek zijn naar een serieuze relatie, zit er toch een verschil tussen.

Zoals je weet is er voor elke doelgroep een verschillende datingsites. Denk bijvoorbeeld aan datingsites voor hoger opgeleiden, sexdating, 50 Plus Dating of gay-dating. 

Bij Parship en Lexa is de doelgroep redelijk algemeen. Dus, ja eigenlijk iedereen. Toch zijn er wel degelijk verschillen.

Parship trekt over het algemeen meer mensen aan die echt op zoek zijn naar een serieuze relatie. De meeste mensen die daar op zoek naar zijn, zijn ook meestal 30 jaar of ouder. Daarom zijn de meeste leden bij Parship tussen de 30 en 50 jaar oud. 

Lexa trekt daarentegen een iets jongere doelgroep aan. Ze richten zich ook vooral op millennials. Op Lexa vind je daarom ook vooral mensen van de leeftijd 30 jaar en iets daaronder. Daarnaast is Lexa open voor iedereen, dus algemener krijg je het niet.

Misschien wordt het nu wat makkelijker voor je om te kiezen tussen Parship of Lexa. Bedenk wel goed waar naar je op zoek bent. Een echte serieuze relatie of meer algemeen daten.


Alternatieven

Het kan zijn dat je zowel met Parship als met Lexa niet tevreden bent of het niet interessant genoeg vindt. Er zijn dan natuurlijk nog genoeg andere datingsites die misschien wel geschikt voor je zijn. 

Zo kan je bijvoorbeeld een kijkje nemen bij EliteDating, E-matching of Second Love. Dat zijn wel datingsites met een iets andere doelgroep, maar dat zal je hoogstwaarschijnlijk dan ook wel zoeken. 

Mocht je wel opzoek zijn naar een andere datingsite met dezelfde doelgroep, dan raden wij Be2 Dating. Dat is ook een algemene datingsite die actief is Nederland en België. 


Samenvatting.

In dit artikel heb je een overzicht gekregen van de datingsites Parship en Lexa. We hopen hiermee dat je een keuze hebt kunnen maken met het wel of niet aanmelden bij deze datingsites. Wij zullen dit artikel up to date houden met nieuwe ontwikkelingen omtrent Parship en Lexa.

Misschien ook interessant?:

De Top #10 Beste Gratis Datingsites Van Nederland En België?

De Top #10 Beste Dating Apps Van Nederland en België?

Wat Zijn De Beste Datingsites Voor Een Serieuze Relatie?

De Top #5 Beste Datingsites voor 50Plus Dating?

Wat Zijn De Beste Datingsites voor Hoger Opgeleiden? Top #5!

E-Matching of Parship? Welke datingsite moet ik kiezen?

Tinder of Parship? Welke datingsite past het best bij mij?

Tinder of Lexa? Welke datingsite past het best bij mij?

Parship of EliteDating? Welke datingsite is het beste?


Waarom datingsitesadvies.nl?

Kwaliteit

Wij geven alleen de beste reviews en tips over de datingsites en diensten! We houden de grote marktleiders continu in de gaten. 

Onafhankelijk

Wij schrijven reviews over onze eigen mening en die van anderen op het internet! We zijn totaal onafhankelijk, we accepteren geen gratis producten voor goede reviews.

Betrouwbaar

Meerdere mensen zijn je al voor geweest met lezen van onze blogs!

Gemak

Wij kiezen voor jou de beste datingsites en diensten uit! Dat bespaart jezelf een hoop tijd.

Sanne Goossens

Hallo, Ik ben Sanne en sinds een tijd fanatiek blogger voor datingsitesadvies.nl. Ik doe dit met alle plezier, omdat ik zelf ook mijn man heb ontmoet via een datingsite. Wij zijn nu al 5 jaar gelukkig samen en zou graag andere mensen willen helpen om ook de liefde te vinden via een datingsite. Als er vragen zijn kunt u altijd contact met mij opnemen.