augustus 28

Parship | Wat zijn de Reviews, Ervaringen en Kosten? (2022)

Parship is een bekende naam in de dating wereld. Je hebt het vast wel is ergens voorbij horen komen, op een reclame of misschien wel van iemand in je eigen omgeving. Het zegt al genoeg dat deze datingsite zo’n bereik heeft. Ze hebben de grootste ledenbasis van het land en elke dag zijn er duizenden mensen die inloggen op Parship! Daarnaast vinden ook honderden mensen de liefde van hun leven als we ze moeten geloven. Wij hebben onderzoek gedaan of dit echt zo is en daarnaast gekeken wat deze datingsite inhoud. In dit artikel bespreken we de kenmerken, functies, kosten en ervaringen van Parship.


Inhoudsopgave
No headings found

Waarom kiezen voor Parship?

Parship is één van de grootste online datingsites van Europa. Daarbij staat het in de top 3 van grootste datingsites in Nederland. Dat is al een voordeel aangezien er heel veel mensen op zitten en de kans op een date automatisch groot is. Door de serieuze insteek van Parship trekt het iets meer dames aan. De vrouw – man ratio is 52% – 48%. Dat betekent dus meer dames dan heren.

Vroeger was de doelgroep van Parship alleen nog maar hoog opgeleiden van 30+. Dat hebben ze uiteindelijk verandert en nu is iedereen welkom op de site. Jong, oud, laag opgeleid, hoog opgeleid en ga zo maar door. 

Het beste aan Parship vinden wij zelf dat het een unieke persoonlijkheidstest uitvoert wanneer jij je aanmeld. Dat doen meerder datingsite, maar die van Parship komt wel het beste uit de test. Daarmee kan Parship gericht matches aan je voorstellen. Dat scheelt je zelf een hoop zoekwerk.

Daarnaast is de klantenservice uitstekend! Je kan ze daar alles vragen omtrent je profiel, premium lidmaatschap en verdere informatie over het matchen.


Functies

Parship pronkt zelf met een aantal functies waarvan zij vinden dat ze bij de beste datingsites behoren. Ze richten zich vooral op mensen die serieus willen daten en een vaste relatie zoeken. Wij hebben die functies onder de loep genomen en op een rij gezet. Weet wel dat sommige functies niet toegankelijk zijn met een gratis lidmaatschap.

Hieronder vind je een overzicht van de desbetreffende functies:

 • Thuiswinkel Keurmerk.
 • Profielen bekijken.
 • Onbeperkt berichten sturen.
 • Vaak korting acties.
 • Wetenschappelijke onderbouwde persoonlijkheidstest. 
 • Gratis aanmelden en rondkijken.
 • Gratis advies van een dating expert. 
 • Opgericht in 2000. (Betrouwbaar)
 • 40% vind een vaste relatie! (Succesvol)

Zoals je ziet vind hier 40% van de leden uiteindelijk een vaste relatie! Dat is voor een online datingsite een erg hoog percentage. Parship steekt hier dus met kop en schouders bovenuit.


Inschrijven.

Het gratis inschrijven bij Parship is voor iedereen toegestaan en is redelijk laagdrempelig. In eerste instantie dien je een e-mailadres en wachtwoord te kiezen en op te geven. Dit is gelukkig nog minder dan een halve minuut werk. Wanneer dat is gelukt wordt je automatisch doorgestuurd naar een andere pagina waar je een wetenschappelijke vragenlijst moet invullen.

Het invullen van die vragenlijst duurt ongeveer 20 minuten en zorgt ervoor dat Parship de beste matches aan je kan laten zien. Zo wordt het makkelijker en nog persoonlijker voor je om in contact te komen met de passende matches.

De vragenlijst bevat verschillende soorten vragen over je karakter en eigenschappen. Geef altijd eerlijk antwoord, aangezien er geen goede of fouten antwoorden tussenzitten. Zo kan Parship ook op een eerlijke manier de beste leden aan je koppelen.

Het laatste gedeelte van de wetenschappelijke vragenlijst gaat vooral over jouw eigen voorkeuren voor een partner. Wat zoek je vooral in een partner? Hoe moet deze in het leven staan? En wat zijn je eigen standpunten in het leven? Door deze vragen naar alle eerlijkheid te beantwoorden kan Parship niet anders dan de perfecte match aan je voorstellen!

Profiel instellen.

Wanneer je de inschrijving goed hebt doorlopen en de hele vragenlijst hebt ingevuld, is het tijd om een aantrekkelijk en interessant profiel te gaan maken. Er zijn al wat gegevens voor je ingevuld gelukkig, maar je profiel is nog niet volledig. Het is van belang om een aantal leuke foto’s toe te voegen en een hoofd foto. (Deze is zichtbaar voor iedereen). Ook is het belangrijk om een een interessant stukje tekst te schrijven met een verhaal over wie je bent, wat je doet en war voor iemand je zoekt. Andere leden kunnen zich dan sneller en makkelijker identificeren met jouw eigenschappen en voorkeuren.

Zorg er altijd voor dat je profiel voor minimaal 90% is ingevuld. Zo kan Parship nog beter matches aan je koppelen en zul je merken dat het contact krijgen met andere leden alleen maar beter wordt. Zelf praat je toch ook liever tegen een volledig profiel dan tegen een half ingevuld profiel? De kans van slagen wordt door een volledig profiel aanzienlijk groter!


Parship inloggen.

Inloggen bij Parship is vrij simpel, alleen moet je wel een account hebben. Mocht je nog geen gratis account hebben kan je die gemakkelijk aanmaken. Wanneer je dit hebt gedaan kan je meteen inloggen bij Parship.

De volgende stappen moeten ervoor zorgen dat je gemakkelijk kunt inloggen.

 • Ga naar Parship.nl
 • Rechtsboven staat “Login voor leden” klik daarop.
 • Vul je gegevens in. (E-mailadres en wachtwoord)
 • Als het goed is ben je nu ingelogd!

Bewaar altijd de mail die je van Parship hebt gekregen goed, mocht je toevallig je inloggegevens kwijt raken. Je kan dan ook altijd nog contact met ze opnemen voor vragen over het inloggen bij Parship.


Parship Kosten.

Parship biedt natuurlijk net als andere datingsites een gratis lidmaatschap aan. Zo kan je eerst rustig rondkijken of deze site geschikt is voor jou. Wil je nou over meer functies beschikken dan raden wij je aan om een premium lidmaatschap te nemen tegen bepaalde kosten van Parship. Het succes op een date wordt daarmee ook veel groter, aangezien je meer mogelijkheden hebt.

De kosten van Parship voor zo’n premium lidmaatschap dien je maandelijks te betalen. Het maandelijkse bedrag wordt goedkoper naarmate je voor een langere periode lid wordt bij Parship. Hieronder een overzicht van de abonnementen die ze aanbieden:

 • 6 maanden: €44,90 per maand.
 • 12 maanden: €39,90 per maand.
 • 24 maanden: €24,90 per maand.

Zoals je ziet zijn de kosten van Parship wat duurder dan die van de gemiddelde datingsite. Dat komt, omdat uit onderzoek blijkt dat ongeveer 40% van de singles ook een relatie vind. De kan op een serieuze relatie is hier dus toch echt het grootst. Daarnaast maken ze vaak gebruik van diverse korting acties.


Lidmaatschap opzeggen Parship.

Wanneer je je lidmaatschap wilt opzeggen is het handig om te weten wat je precies wilt opzeggen. Alleen je betaald lidmaatschap of je gehele account? Voor allebei heb je een verschillende procedure. Hieronder vind je de verschillende stappen.

Betaald lidmaatschap opzeggen.

Er zijn drie dingen die je kunt doen om je betaald lidmaatschap en de kosten van Parship op te zeggen. De Parship kosten van je abonnement zullen wel afbetaald moeten worden. Hieronder een overzicht:

 • Vul het formulier (contact) in op Parship.nl
 • Mail sturen naar beëindigen@parship.nl.
 • Stuur een brief naar: Parship-gmbh klantenservice nederland. Speersort 10. D-20095 Hamburg.

Wees duidelijk bij alle drie de contactopties. Vermeld altijd je gebruikersnaam, e-mail, de reden en datum van opzeggen. 


Parship account verwijderen.

Het is natuurlijk ook mogelijk om je (gratis) account te verwijderen op Parship. Misschien was het niks voor jou of ben je geslaagd in de liefde! Gefeliciteerd dan!

Hieronder de volgende stappen om je account te verwijderen:

 • Ga naar “Inloggen” op Parship.nl.
 • Klik op “Mijn Parship”
 • Ga naar “instellingen” en dan “profielstatus”
 • Hier vind je een link je account definitief te verwijderen.
 • Typ je wachtwoord in en nu is je account volledig verwijderd.

Mocht deze datingsites je niet goed zijn bevallen, raden wij Lexa aan. Ook één van de grootste datingsites in Nederland.


Veilig daten keurmerk.

Parship heeft het Veilig Daten Keurmerk. Dat is een organisatie die onderzoek doet naar de betrouwbaarheid en veiligheid van datingsites. Daarbij worden alle gegevens veilig versleuteld via een SSL-encryptie. Dat is het slotje wat je links boven in de site balk ziet. 

Ook is Parship lid van de Thuiswinkel waarborg waardoor ze zich aan een aantal specifieke regels moeten houden wat betreft fraude en oplichting. Zo zijn alle eventuele betalingen veilig en wordt deze datingsite regelmatig gecontroleerd.

Daarnaast zijn er bijna geen fake profielen te vinden bij Parship. Dat komt, omdat er een speciaal team is die deze accounts dag en nacht aan het opsporen is. Zo kom je nooit in de val terecht.

Heb je toch nog vragen? Dan staat de klantenservice 24/7 voor je klaar om je vragen te beantwoorden.


Klantenservice.

Vanwege de aansluiting bij het Veilig daten keurmerk en de Thuiswinkel waarborg is de klantenservice van Parship erg betrouwbaar en behulpzaam. Elke vraag kan gesteld worden en de medewerkers proberen daar zo goed mogelijk antwoord op te geven en een oplossing te vinden.

Wil je serieus contact opnemen? Dan kan dat via de onderstaande contact gegevens:

Parship Nederland
Barbara Strozzilaan 201
1083 HN Amsterdam
KVK: 30191262

Telefoonnummer: 020 – 240 25 20

E-mail: support@parship.nl

Ze zijn alleen bereikbaar op werkdagen tussen 9.30 en 17.30.


Parship mobiele app.

Parship is een modern datingbedrijf wat ook de voorkeur aan een mobiele app heeft gegeven. Deze app kan gemakkelijk gedownload worden in de App store voor IOS en in de Play store voor Android. De app is zeer gebruiksvriendelijk en heeft dezelfde functies als op de desktop. Het inloggen op de Parship app dien je gewoon met dezelfde gegevens te doen. Zo kun je vanaf nu altijd en overal chatten, leden zoeken en alles bijhouden in de app. De app is trouwens gewoon gratis en veilig te downloaden.


Ervaringen Parship.

Hieronder vind je verschillende ervaringen van Parship. Deze reacties zijn van mensen die hun mening hebben achtergelaten op het internet. Er zitten goede als slechte ervaringen tussen over Parship.

Joan: Ik ben al een tijdje lid van Parship en mijn ervaringen tot nu toe zijn erg goed. Helaas heb ik de ware nog niet gevonden, maar wel erg leuke dates gehad. Parship is niet heel goedkoop, maar dat geeft mij wel het gevoel dat anderen die lid zijn ook serieus op zoek zijn naar een relatie, omdat ze er wat voor over hebben. 

De persoonlijkheidstest is leuk en stiekem ook een beetje leerzaam voor jezelf.

Razzy: Leuke site. Ben al een tijdje lid en heb leuke dames ontmoet. Helaas nog niet de ware al hoop ik dat het snel gaat gebeuren, want de kosten liegen er niet om. Maar hé je moet er wat voor over hebben om een partner te vinden niet?

Nico: Niet aan beginnen mensen. Na drie dagen was ik het hele Parship als spuugzat en kotsbeu, dus gebruik gemaakt van mijn herroepingsrecht. En ja hoor, daar kwam de ader uit de mouw en de aap onder het gras tevoorschijn. Zij hadden ongelofelijk veel moeite moeten doen om mijn persoonlijkheidsrapport op te stellen, maar uit coulance overwegingen kosten mij dit niet €129,- maar slechts €64,50. Geldklopperij voor een flut rapport wat ik zelf ook wel in elkaar had kunnen draaien. 

Robert: Zoals verwacht, 1 grote oplichtersbende. Ik was geen betalend lid en elke dag wel een leuke vrouw die contact zocht. Maar je kunt dan niet reageren nog foto’s zien etc.


Eigen ervaring?

Heb je zelf ervaringen met Parship en wil je die graag delen? Laat dan je ervaringen over Parship achter op deze pagina. Andere mensen kunnen dan informatie opdoen en betere keuze maken. Zo helpen we elkaar allemaal om het daten beter en leuker te maken! 

Samenvatting.

In dit artikel heb je een overzicht gekregen van de datingsite Parship. We hopen hiermee dat je een keuze hebt kunnen maken met het wel of niet aanmelden bij deze datingsite. Wij zullen dit artikel up to date houden met nieuwe ontwikkelingen omtrent kosten, inloggen en ervaringen van Parship.

Misschien ook interessant?:

De Top #10 Beste Gratis Datingsites Van Nederland En België?

De Top #10 Beste Dating Apps Van Nederland en België?

Wat Zijn De Beste Datingsites Voor Een Serieuze Relatie?

Wat Zijn De Beste Datingsites voor Hoger Opgeleiden? Top #5!

Lexa | Wat zijn de Reviews, Ervaringen en Kosten?

Pepper Dating | Wat zijn de Reviews, Kosten & Ervaringen?

50PlusMatch | Wat zijn de Reviews, Ervaringen en Kosten?

EliteDating | Wat zijn de Reviews, Ervaringen en Kosten?

Tinder of Parship? Welke datingsite past het best bij mij?

Parship of EliteDating? Welke datingsite is het beste?


Waarom datingsitesadvies.nl?

Kwaliteit

Wij geven alleen de beste reviews en tips over de datingsites en diensten! We houden de grote marktleiders continu in de gaten. 

Onafhankelijk

Wij schrijven reviews over onze eigen mening en die van anderen op het internet! We zijn totaal onafhankelijk, we accepteren geen gratis producten voor goede reviews.

Betrouwbaar

Meerdere mensen zijn je al voor geweest met lezen van onze blogs!

Gemak

Wij kiezen voor jou de beste datingsites en diensten uit! Dat bespaart jezelf een hoop tijd.

Sanne Goossens

Hallo, Ik ben Sanne en sinds een tijd fanatiek blogger voor datingsitesadvies.nl. Ik doe dit met alle plezier, omdat ik zelf ook mijn man heb ontmoet via een datingsite. Wij zijn nu al 5 jaar gelukkig samen en zou graag andere mensen willen helpen om ook de liefde te vinden via een datingsite. Als er vragen zijn kunt u altijd contact met mij opnemen.