december 22

ROOTS DATING | Wat zijn de Reviews, Kosten & Ervaringen? (2022)

Roots Dating is een christelijke datingsite die is ontstaan in het jaar 2018. Deze datingsite is opgericht door 2 vrouwen die vonden dat er te weinig online datingsites waren voor mensen met een christelijke geloofsovertuiging. Het is moeilijk om op een “normale” datingsite ook een christelijk iemand te vinden. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen en kan je gelijk op zoek naar gelijkgestemden. In dit artikel bespreken we de functies, kosten, het inloggen en ervaringen van Roots Dating.


Inhoudsopgave
No headings found

Waarom kiezen voor Roots Dating?

Roots christelijke dating
Roots christelijke dating

De oprichtsters van Roots Dating kwamen erachter dat zij in het normale leven moeilijk met gelijkgestemde christenen in contact kwamen. Ze wilden een platform creëren waar dat wel makkelijk ging en daar is Roots Dating uitgekomen. Het is niet de bedoeling dat je hier als ongelovige of atheïst op zoek gaat naar een leuke date, dan is de kans erg klein dat je hier gaat slagen..

Naast dat Roots zich specifiek richt op christelijke mensen zijn er ook andere unieke kenmerken te vinden. Het gaat hier namelijk heel erg om jezelf te presenteren en daar hebben ze op dit platform zeker de tools voor. Zo kun je in één blik precies zien wat voor  iemand je voor je hebt. Denk hierbij aan favoriete muziek, gerechten of vakantieland. Niet de standaard hobby’s of voorkeuren wat je bij elke andere datingsite moet invullen. Dat onderscheid Roost Dating ook van andere datingsites.


Functies.

Roots Dating biedt natuurlijk genoeg mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je een perfecte christelijke match gaat vinden. Net als bij veel andere (christelijke) datingsites zijn er meer functies beschikbaar met een betaald lidmaatschap. Ze moeten immers ergens de website en functies van onderhouden. Wij zullen een kort overzicht geven met de desbetreffende functies waar je gebruik van kunt maken met een gratis of betaald lidmaatschap.

Gratis lidmaatschap Roots Dating:

 • Profiel aanmaken.
 • Foto collage maken.
 • Van de zoekfunctie gebruik maken.
 • Flirten. (likes naar andere sturen en ontvangen.)

Betaald lidmaatschap Roots Dating:

 • Eigen profiel instellen.
 • Uitgebreide foto collage ontwerpen.
 • Zoekfunctie onbeperkt gebruiken.
 • Gebruik maken van de Chatfunctie.
 • Berichten lezen.
 • Berichten sturen.
 • Flirten.
 • Zien wie je profiel heeft bezocht.

Zoals je ziet heb je met een betaald lidmaatschap meer kans van slagen door middel van alle functies waar je gebruik van kunt maken. Wij raden altijd aan om eerst een gratis lidmaatschap te nemen. Zo kan je uitzoeken of Roots de geschikte datingsite voor je is.


Gratis account aanmaken.

Een gratis account aanmaken is zeker aan te raden als je nog niet helemaal overtuigd bent over Roots Dating. Op deze manier kun je kosteloos gebruik maken van een aantal functies en ontdekken of je hier uiteindelijk die perfecte match gaat vinden. In het vorige stukje heb je al kunnen lezen welke functies er zijn voor leden met een gratis account. 

Om een gratis account aan te maken dien je een aantal stappen te doorlopen. Dat is gelukkig binnen één á twee minuten gebeurt en daarna kan je al gelijk aan de slag op het platform. Om ervoor te zorgen dat het proces soepel verloopt hebben wij de stappen hieronder voor je neergezet. Volg deze stappen en een gratis account bij Roots Dating is binnen een paar minuten actief.

 • Ga naar Rootsdating.nl
 • Klik op de knop “Gratis inschrijven”
 • Vul je voornaam in.
 • Vervolgens dien je een e-mail adres in te voeren.
 • Kies een sterk wachtwoord.
 • Bevestig het wachtwoord nogmaals.
 • Klik daarna op “Gratis proberen”.
 • Bevestig het account door op de link in de mail te klikken die je krijgt toegestuurd.
 • Het gratis account is nu bevestigd en klaar voor gebruik.

Inloggen Roots Dating.

Wanneer je nieuw bent en voor het eerst gebruikt maakt van Roots is het belangrijk om te weten hoe je moet inloggen. Het is gelukkig niet zo moeilijk en iedereen die internet heeft moet het kunnen. Er zijn vast andere websites waar je telkens moet inloggen. Dat is hier gelukkig bij niet anders. Toch is het handig om wat hulp te krijgen als het echt niet mocht lukken. Hieronder een overzicht met een paar stappen over het inloggen bij Roots Dating:

 • Ga naar Rootsdating.nl
 • Klik op de knop rechtsboven “Inloggen”
 • Vul je e-mail adres en wachtwoord in.
 • Klik vervolgens nogmaals op “Inloggen.
 • Het inloggen bij Roots Dating is nu gelukt.

U bent nu succesvol ingelogd en daarmee kunt u nu gebruik maken alle mogelijkheden die het platform van Roots Dating te bieden heeft.


Roots Dating app.

Sindskort heeft Roots Dating ook een mobiele app. Alle functies die het platform te bieden heeft op de desktop is nu ook toegankelijk voor mobiel gebruik. Dat is erg handig aangezien je nu overal en altijd kan reageren op berichten en kunt chatten met die leuke man of vrouw. De app is gratis te downloaden in de Apps store voor IOS en in de Play store voor Android. 


Kosten Roots Dating.

Zoals je al weet is aanmelden geheel gratis. Je kan dan rustig rondkijken op het platform van Roots en bepalen of dit de geschikte datingsite is. Wil je toch van alle functies gebruik maken die bij een betaald lidmaatschap horen. Dan heb je de keuze uit 3 verschillende abonnementsoorten. Hieronder de kosten en duur van Roots Dating:

 • 1 maand: €15,00 per maand.
 • 3 maanden: €12,50 per maand.
 • 6 maanden: €9,95 per maand.
 • 12 maanden: €8,50 per maand.

Alle betalingen kunnen veilig gedaan worden via Ideal, Bancontact, Paypal, Creditcard of Giro.


Veiligheid.

Roots Dating is een veilige en betrouwbare datingsite waar alle persoonsgegevens van de leden veilig zijn. Roots vraagt gelukkig ook niet om al te veel persoonlijke gegevens van hun leden en deze worden absoluut niet met derden partijen gedeeld worden. Daarnaast maakt de website gebruik van een veilige SSL verbinding, waardoor er geen spam of virussen te vinden zijn. Dit kun je zien door het slotje en HTTPS in de taakbalk links bovenin het scherm als je op de datingsite bent. Onthoud dit, want zo weet je gelijk welke website veilig zijn en welke niet.

Daarnaast zijn er ook alleen “echte” profielen te vinden bij Roots. Ze zijn sterk tegen “nep” profielen en letten daar heel goed op. Gebruik maken van de chat kan pas als Roots het account heeft goedgekeurd. Tot die tijd kan er niks worden gedaan. Zo worden alle “nep” profielen bij voorbaat al buiten de deur gehouden.


Doelgroep.

Het zal je vast niet ontgaan zijn met het lezen van dit artikel, maar toch belangrijk om nog een keer te melden voor diegene die er overheen hebben gelezen. Roots Dating richt zich specifiek op mensen met een christelijke geloofsovertuiging. Het zijn vrijgezellen die op zoek zijn naar een leuke date, de liefde of gewoon vriendschappelijk contact. Het maakt ook geen verschil hoe sterk je gelooft en bij welke eventuele kerk je zit. Iedereen met een christelijke geloofsovertuiging die graag in contact wil komen met gelijkgestemden is hier op de goede plek!


Klantenservice.

Wanneer je vragen hebt over het platform of eventuele andere vragen dan kun je contact opnemen met de klantenservice. Dit kan gedaan worden door middel van het contactformulier in te vullen op de website van Roots Dating. U kunt er ook voor kiezen om een directe mail sturen naar info@roots.nl. De kans op een reactie is dan net iets sneller. Het is een redelijk nieuwe datingsite en vandaar dat dit nog de enigste manier is om in contact te komen met ze. Twijfel niet met mailen als je vragen hebt. Daar is de klantenservice immers voor bedoeld.


Roots Dating opzeggen.

Het kan voorkomen dat Roots Dating niet bij je past en graag je account wilt opzeggen. Het kan ook zo zijn dat je de liefde hebt gevonden en een datingsite als deze helemaal niet meer nodig hebt. In allebei de gevallen is het altijd mogelijk om je account op te zeggen en te verwijderen. Het is geen hogere wiskunde en binnen een paar klikken gebeurt. Je dient namelijk naar je accountinstellingen te gaan en onderin staat dan de optie om het account te verwijderen. Binnen 2 dagen is het account volledig verwijderd en zal het ook niet meer zichtbaar zijn op het platform voor andere leden.


Roots Dating ervaringen.

Heb je zelf ervaringen over Roots Dating en wil je die graag delen? Laat dan je ervaringen over Roots Dating achter op deze pagina. Andere mensen kunnen dan informatie opdoen en een betere keuze maken voor deze datingsite. Zo helpt iedereen elkaar allemaal om het daten beter en leuker te maken! Eerlijker ervaringen worden zeer gewaardeerd.


Samenvatting

In dit artikel heb je een overzicht gekregen van de christelijke datingsite Roots Dating. Wij hopen hiermee dat je een keuze hebt kunnen maken met het wel of niet aanmelden bij deze datingsite. Wij zullen dit artikel up to date houden met nieuwe ontwikkelingen omtrent de functies, kosten, veiligheid, het inloggen, opzeggen en ervaringen van Roots Dating.

Misschien ook interessant?:

De Top #10 Beste Gratis Datingsites Van Nederland En België?

De Top #10 Beste Dating Apps Van Nederland en België?

Lexa | Wat zijn de Reviews, Ervaringen en Kosten?

Parship | Wat zijn de Reviews, Ervaringen en Kosten?

50PlusRelatie | Wat zijn de Reviews, Kosten & Ervaringen?

StedenDating | Wat zijn de Reviews, Kosten & Ervaringen?

Chisple | Wil jij Nieuwe Mensen Leren Kennen? (2022)

Wat Zijn De Beste Datingsites Voor Een Serieuze Relatie?

Wat zijn de Beste Tinder Alternatieven van 2021? Top #5!Waarom datingsitesadvies.nl?

Kwaliteit

Wij geven alleen de beste reviews en tips over de datingsites en diensten! We houden de grote marktleiders continu in de gaten. 

Onafhankelijk

Wij schrijven reviews over onze eigen mening en die van anderen op het internet! We zijn totaal onafhankelijk, we accepteren geen gratis producten voor goede reviews.

Betrouwbaar

Meerdere mensen zijn je al voor geweest met lezen van onze blogs!

Gemak

Wij kiezen voor jou de beste datingsites en diensten uit! Dat bespaart jezelf een hoop tijd.

Sanne Goossens

Hallo, Ik ben Sanne en sinds een tijd fanatiek blogger voor datingsitesadvies.nl. Ik doe dit met alle plezier, omdat ik zelf ook mijn man heb ontmoet via een datingsite. Wij zijn nu al 5 jaar gelukkig samen en zou graag andere mensen willen helpen om ook de liefde te vinden via een datingsite. Als er vragen zijn kunt u altijd contact met mij opnemen.