september 28

Tinder of Lexa? Welke datingsite past het best bij mij? (2022)

Twijfel jij tussen Tinder of Lexa? Ben je al een lange tijd aan het rondkijken op internet voor een goede dating app? Dan zullen deze twee vast meerdere keren voorbij zijn gekomen. In dit artikel leggen we deze twee populaire dating apps onder de loep. We bespreken hier de overeenkomsten, verschillen en doelgroep van Tinder en Lexa. Lees snel verder voor alle informatie!


Inhoudsopgave
No headings found

Tinder of Lexa? Wat zijn de overeenkomsten?

Tinder en Lexa hebben hebben een aantal overeenkomsten. Zo hebben ze beide een dating app die makkelijk te gebruiken is voor hun leden. Het is een veilig online platform waar je op zoek kunt gaan naar gelijkgestemde en eventuele matches. Bij allebei kan je terecht voor verschillende soorten contact. Dat kan vriendschappelijk zijn, een serieuze date, sociaal contact en meer. 

Bij beide dating apps kan je contact leggen via het sturen van berichten. Dat kan via je mobiel, tablet en zelfs computer. Zo ben je altijd bereikbaar en kan je 24/7 van zowel Tinder als Lexa gebruik maken. 

De meeste gebruikers van Tinder en Lexa zitten er op om uiteindelijk een serieuze relatie te vinden. Toch zullen er ook bij beide mensen op zitten die gewoon op zoek zijn naar een leuke, spannende avond.

Het is mogelijk om met een gratis account bij Tinder en Lexa rond te kijken en alvast van verschillende functies gebruik te maken.

Tinder is gratis te downloaden in de App Store voor IOS en in de Play Store voor Android. Je kan naar Tinder.com gaan en een account aanmaken.

Om bij Lexa een gratis account aan te maken dien je naar de website te gaan. Het is een kwestie van wat basisgegevens invullen en je kunt direct aan de slag.


Tinder of Lexa? Wat zijn de verschillen?

Als we Tinder en Lexa gaan vergelijken zijn er ook verschillen te vinden. Dat is natuurlijk ook de reden dat het twee verschillende dating apps zijn. Wij hebben een aantal verschillen van deze twee onder elkaar gezet:

Matches krijgen of zoeken?

Het grootste verschil zit hem in het krijgen van matches. Bij Tinder is het namelijk de bedoeling om te swipen. Je krijgt verschillende personen te zien en aan de hand daarvan kan je swipen. Wanneer je iemand leuk vindt swipe je naar rechts. Heeft diegene hetzelfde gedaan? Dan hebben jullie een match en kan je beginnen met chatten!

Bij Lexa gaat het even wat anders. Je hoeft hier namelijk niet te swipen. Je kan namelijk gewoon matches zoeken op basis van je voorkeuren. Zo kan je gemakkelijk profielen van andere leden bekijken en meteen contact leggen. Het verschil is natuurlijk dat je niet weet of diegene wederzijdse interesse heeft. Daarbij heb je wel zelf de mogelijkheid om specifiek te zoeken naar je ideale match!

Datingsite of dating app?

Tinder is van oorsprong gemaakt om te gebruiken als app. De functies zijn allemaal speciaal gemaakt om op je telefoon of tablet te gebruiken. Het is mogelijk om een account via de website aan te maken, maar dan wordt je al snel aangeraden om de app te downloaden. Tinder werkt het beste via de app en je bent dan altijd en overal bereikbaar!

Lexa is begonnen als datingsite. Daar werkt het platform ook het beste op. Toch heeft Lexa ook een app ontwikkeld die handig in gebruik is. Daarbij kan je bij Lexa assistent krijgen van een virtuele dating coach. Die geeft je tips om ervoor te zorgen dat jij de geschikte match gaat vinden. 

Evenementen.

Lexa onderscheid zich van Tinder door middel van hun uitjes of evenementen. Ze organiseren namelijk vrijgezellenfeesten en lokale borrels om nieuwe singles te ontmoeten. Op de website van Lexa kun jij je inschrijven voor zo’n uitje als je betaald lid bent. Tinder heeft dit helaas niet en zul je dus voor een eigen uitje moeten zorgen. 


Doelgroep van Tinder.

Tinder
tinder

Tinder heeft geen specifieke doelgroep. Het is een wereldwijd de populairste dating app en heeft miljoenen gebruikers. Over het algemeen zitten hier wel serieuze mannen en vrouwen  op die zoeken naar een relatie, vriendschap of gewoon sociaal contact. Er zullen ook mensen op zitten die opzoek zijn naar een spannend avontuur of een one-night stand. Toch is Tinder in eerste instantie bedoeld om serieus contact te leggen met mensen in de buurt van waar je op dat moment bent, maar toch kan je er ook goed voor dat andere terecht.

Tinder hanteert wel de regel dat je 18 jaar of ouder moet zijn om gebruik te kunnen maken van hun diensten. Over het algemeen zaten er in het begin veel jongeren op, maar dat is tegenwoordig allang niet meer. Je zou zelfs de leeftijd kunnen aanpassen, zodat mensen van je eigen leeftijd worden weergegeven.


Doelgroep Lexa.

Lexa review

Net als Tinder heeft Lexa ook niet echt een specifieke doelgroep. Iedereen die open staat voor een leuke date of opzoek is naar een relatie kan zich hier gratis aanmelden. Je zult wel merken dat de meeste leden tussen de 25 en 45 jaar zitten. Toch zijn er ook genoeg 50 plusser op te vinden. 

Lexa heeft daarmee een enorm groot ledenaantal en dat is ook niet zo gek. Er gaan namelijk goede verhalen rond over Lexa en heel veel mensen slagen hier ook. Ze staan ook wel bekend als de nummer één online datingsite van dit moment.


Veiligheid Tinder en Lexa.

Er bevinden zich bijna tot geen nep profielen bij Tinder en Lexa. Ze voldoen allebei aan alle veiligheidsvoorschriften die gehanteerd moeten worden. Allebei zijn ze ook aangemeld en gecontroleerd door het Veilig Daten Keurmerk. Alle profielen worden ook regelmatig gecontroleerd en geverifieerd. Daarnaast maken ze beide gebruik van een beveiligde SSL-encryptie, waardoor alle informatie veilig versleuteld is. Dat kan je herkennen aan het slotje links bovenin de taakbalk.


Alternatieven.

Mochten Tinder en Lexa je toch niet bevallen, dan zijn er altijd alternatieven te vinden. Wij hebben er zelfs een blog over geschreven. Namelijk: Wat Zijn De Beste Tinder Alternatieven? Top #5!

Een goed alternatief is bijvoorbeeld Parship. Wil je meer informatie? Lees dan onze review: Parship | Wat Zijn De Reviews, Kenmerken En Kosten?

Second Love is ook een goed alternatief. Wil je meer informatie? Lees dan onze review: Second Love | Wat Zijn De Reviews, Ervaringen En Kosten?

Een overzicht van alle datingsites voor een serieuze relatie? Lees dan onze blog: De Beste Datingsites Voor Een Serieuze Relatie.

Toch opzoek naar een date met wat meer spanning? Lees dan dit artikel: De Beste Sex Datingsites Voor Een Spannend Avontuur!


Samenvatting.

In dit artikel heb je een overzicht gekregen van de dating app en site Tinder en Lexa. We hopen hiermee dat je een keuze hebt kunnen maken met het wel of niet aanmelden bij één van deze datingsite. Wij zullen dit artikel up to date houden met nieuwe ontwikkelingen omtrent Tinder en Lexa.

Misschien ook interessant?:

De Top #10 Beste Gratis Datingsites Van Nederland En België?

De Top #10 Beste Dating Apps Van Nederland en België?

Tinder of Parship? Welke datingsite past het best bij mij?

E-Matching of Parship? Welke datingsite moet ik kiezen?

Lexa | Wat zijn de Reviews, Ervaringen en Kosten?

50PlusMatch | Wat zijn de Reviews, Ervaringen en Kosten?

RichMeetBeautiful | Wat zijn de Reviews, Ervaringen en Kosten?

Match4Me | Wat zijn de Reviews, Ervaringen en Kosten?

Wat Zijn De Beste Datingsites voor Hoger Opgeleiden? Top #5!

Parship of EliteDating? Welke datingsite is het beste?

Parship of Lexa? Welke datingsite is het beste?


Waarom datingsitesadvies.nl?

Kwaliteit

Wij geven alleen de beste reviews en tips over de datingsites en diensten! We houden de grote marktleiders continu in de gaten. 

Onafhankelijk

Wij schrijven reviews over onze eigen mening en die van anderen op het internet! We zijn totaal onafhankelijk, we accepteren geen gratis producten voor goede reviews.

Betrouwbaar

Meerdere mensen zijn je al voor geweest met lezen van onze blogs!

Gemak

Wij kiezen voor jou de beste datingsites en diensten uit! Dat bespaart jezelf een hoop tijd.

Sanne Goossens

Hallo, Ik ben Sanne en sinds een tijd fanatiek blogger voor datingsitesadvies.nl. Ik doe dit met alle plezier, omdat ik zelf ook mijn man heb ontmoet via een datingsite. Wij zijn nu al 5 jaar gelukkig samen en zou graag andere mensen willen helpen om ook de liefde te vinden via een datingsite. Als er vragen zijn kunt u altijd contact met mij opnemen.