september 28

Tinder of Parship? Welke datingsite past het best bij mij? (2022)

Kan jij niet kiezen tussen Tinder of Parship? Of ben je opzoek naar een serieuze relatie? Wanneer je op internet naar een goede datingsite zoekt, zal je deze twee vast al eens voorbij hebben zien komen. Gelukkig leggen wij in dit artikel deze twee naast elkaar. Hier vind je de overeenkomsten, verschillen en doelgroepen van Tinder en Parship. Lees verder voor alle informatie!


Inhoudsopgave
No headings found

Tinder of Parship? Wat zijn de overeenkomsten?

Wanneer je Tinder en Parship naast elkaar legt zul je zien dat ze redelijk wat overeenkomsten hebben. Zo zijn ze beide gericht op mensen die opzoek zijn naar een serieuze relatie, vriendschappelijk of sociaal contact en natuurlijk dates. 

Het inschrijven kan je bij beide gewoon via de site doen, maar ze beschikken ook allebei over een dating app. Deze kan je downloaden in de App Store voor IOS en in de Play Store voor Android. Dat is heel gunstig, aangezien je dan overal en altijd gebruik kunt maken van Tinder of Parship.

Daarnaast zorgen Tinder en Parship er allebei voor dat je op een veilig platform kunt daten. Alle informatie wordt niet gedeeld met derden partijen, waardoor jouw informatie alleen beschikbaar blijft voor het desbetreffende platform. 

Met een gratis account kan je bij Tinder en Parship alvast rondkijken of het platform bij je past. Het is handig om voor beide een gratis account aan te maken. Zo kan je het best vergelijken.


Tinder of Parship? Wat zijn de verschillen?

Tinder en Parship hebben uiteraard ook verschillen, anders zouden het ook geen verschillende datingsites zijn. Hieronder hebben wij een aantal punten uitgelicht en besproken. Zo heb je een goed overzicht van de grootste verschillen tussen deze twee.

Swipen of matches voorgesteld krijgen?

Het eerste grote verschil tussen Tinder en Parship is de manier van matches krijgen. Tinder maakt gebruik van een systeem waarbij je personen naar links of rechts moet swipen. Als iemand anders jouw ook naar rechts heeft geswiped is er een match. Vanaf dat moment kan met elkaar chatten en berichten sturen.

Bij Parship gaat het net even wat serieuzer. Bij de aanmelding biedt Parship namelijk een unieke persoonlijkheidstest aan. Dat zijn een aantal vragen over je persoonlijkheid en je voorkeuren. Wanneer dat gedaan is kan Parship namelijk persoonlijke matches aan je voorschrijven. Zo krijg je meteen andere personen te zien die matchen met jouw voorkeuren. 

Platform van Tinder of Parship.

Zoals eerder al vermeld hebben Tinder en Parship allebei een mobiele app. Daar zit ook meteen al een groot verschil. Tinder is namelijk van oorsprong ook begonnen als app. Tegenwoordig kan je ook via de website een gratis account aanmaken, maar Tinder werkt het allerbest als app. Bijna iedereen die Tinder heeft, heeft het gedownload als mobiele app.

Parship is van origine een online datingsite. Zo zijn ze ooit begonnen en het platform werkt zo ook het allerbeste. Toch kon Parship niet achterblijven in deze tijd en hebben zij ook een mobiele app ontwikkeld. In het algemeen gebruikt de ruime meerderheid gewoon de datingsite van Parship. Dat werkt nog steeds het allerbeste.

Lees hier onze review over Parship: Parship | Wat Zijn De Reviews, Kenmerken En Kosten?

Casual of serieus daten?

Een ander verschil tussen Tinder en Parship is de doelgroep. Daar later meer uitgebreide informatie over, maar dit hoort ook bij de verschillen tussen deze twee.

Op Parship zijn mensen echt op zoek naar een serieuze relatie, terwijl bij Tinder er ook genoeg mensen op zitten die casual willen daten. Heel kort gezegd: Als je opzoek bent naar een leuke spontane date is Tinder het beste platform. Wil je echt wat opbouwen met iemand en een gelijkgestemde voor het leven vinden? Dan is Parship de beste datingsite.


Doelgroep Tinder.

Tinder

Tinder is zoals we al zeiden meer een app gerelateerd dating platform. Tegenwoordig is Tinder de meest gedownloade dating app over de hele wereld. Aangezien het een app is en vooral mobiel wordt gebruikt is Tinder erg populair onder jongeren. Je moet wel 18 jaar of ouder zijn om een account aan te kunnen maken. De meeste mensen die van Tinder gebruik maken zijn tussen de 20 en 30 jaar oud. Aangezien het leuk en makkelijk in gebruik is trekt het dus vooral die doelgroep aan. Mocht je ouder zijn, dan kan je ook gewoon de leeftijd aanpassen in de app. Zo komen er alleen maar mensen voorbij van de leeftijd die je hebt ingesteld.

Daarnaast kan je hier niet alleen opzoek voor een serieuze relatie, maar ook voor een casual date of zelfs een one-night stand. Tinder wordt dus voor meerdere dating mogelijkheden gebruikt en iedereen is welkom!


Doelgroep Parship.

Parship review

Parship was vroeger een datingsite waar voornamelijk hoog opgeleiden singles opzaten. De gemiddelde leeftij lag toen ook boven de 30 jaar. Tegenwoordig is Parship wat meer opener geworden en kan iedereen die opzoek is naar een duurzame relatie hier terecht. De slagingskans ligt hier hoger dan bij andere datingsites. Ongeveer 35% van de leden vindt hier uiteindelijk een serieuze liefde. Doordat hoge percentage melden zich elke dag nog steeds honderden mensen zich aan. Wanneer je nog niet klaar bent om te daten voor een serieuze relatie kan je Parship beter overslaan. Ze richten zich hier wel specifiek op serieuze mensen. 


Veiligheid.

Er bevinden zich bijna tot geen nep profielen bij Tinder en Parship. Ze voldoen allebei aan alle veiligheidsvoorschriften die gehanteerd moeten worden. Allebei zijn ze ook aangemeld en gecontroleerd door het Veilig Daten Keurmerk. Alle profielen worden ook regelmatig gecontroleerd en geverifieerd. Daarnaast maken ze beide gebruik van een beveiligde SSL-encryptie, waardoor alle informatie veilig versleuteld is. Dat kan je herkennen aan het slotje links bovenin de taakbalk.

Daarbij heeft Parship ook nog het Thuiswinkel waarborg keurmerk. Zo bieden ze voor iedereen die lid een veilig online platform aan.


Alternatieven.

Mochten Tinder en Parship je toch niet bevallen, dan zijn er altijd alternatieven te vinden. Wij hebben daar een artikel over geschreven! Lees het hier: Wat Zijn De Beste Tinder Alternatieven? Top #5!

Een goed alternatief is bijvoorbeeld Lexa. Wil je meer informatie? Lees dan onze review: Lexa | Wat Zijn De Reviews, Kenmerken En Kosten?

Victoria milan is ook een goed alternatief. Wil je meer informatie? Lees dan onze review: Victoria Milan | Wat Zijn De Reviews, Ervaringen En Kosten?

Een overzicht van alle datingsites voor een serieuze relatie? Lees dan onze blog: De Beste Datingsites Voor Een Serieuze Relatie.

Toch opzoek naar een date met wat meer spanning? Lees dan dit artikel: De Beste Sex Datingsites Voor Een Spannend Avontuur!


Samenvatting.

In dit artikel heb je een overzicht gekregen van de dating app en site Tinder en Parship. We hopen hiermee dat je een keuze hebt kunnen maken met het wel of niet aanmelden bij één van deze datingsite. Wij zullen dit artikel up to date houden met nieuwe ontwikkelingen omtrent Tinder en Parship.

Misschien ook interessant?:

De Top #10 Beste Gratis Datingsites Van Nederland En België?

De Top #10 Beste Dating Apps Van Nederland en België?

Tinder of Lexa? Welke datingsite past het best bij mij?

De Beste Sugar Daddy of Sugar Baby Datingsites?

Wat Zijn De Beste Datingsites voor Hoger Opgeleiden? Top #5!

50PlusMatch | Wat zijn de Reviews, Ervaringen en Kosten?

E-Matching of Parship? Welke datingsite moet ik kiezen?

Parship of EliteDating? Welke datingsite is het beste?

Parship of Lexa? Welke datingsite is het beste?


Waarom datingsitesadvies.nl?

Kwaliteit

Wij geven alleen de beste reviews en tips over de datingsites en diensten! We houden de grote marktleiders continu in de gaten. 

Onafhankelijk

Wij schrijven reviews over onze eigen mening en die van anderen op het internet! We zijn totaal onafhankelijk, we accepteren geen gratis producten voor goede reviews.

Betrouwbaar

Meerdere mensen zijn je al voor geweest met lezen van onze blogs!

Gemak

Wij kiezen voor jou de beste datingsites en diensten uit! Dat bespaart jezelf een hoop tijd.

Sanne Goossens

Hallo, Ik ben Sanne en sinds een tijd fanatiek blogger voor datingsitesadvies.nl. Ik doe dit met alle plezier, omdat ik zelf ook mijn man heb ontmoet via een datingsite. Wij zijn nu al 5 jaar gelukkig samen en zou graag andere mensen willen helpen om ook de liefde te vinden via een datingsite. Als er vragen zijn kunt u altijd contact met mij opnemen.