oktober 12

Wat Je Niet Moet Doen Op Een Eerste Date? #10 Tips!

Wat je niet moet doen op een eerste date? Op een eerste date wil je natuurlijk altijd een goede indruk achterlaten! De eerste date is daadwerkelijk pas geslaagd als er ook een vervolgdate komt. Er zijn natuurlijk genoeg leuke dingen die je kan doen, maar je maakt pas echt indruk als je gedrag ook op en top in orde is.

De plek van de date kan nog zo mooi en leuk zijn, maar als jij je niet goed gedraagt zal het altijd mislukken. Wij hebben een overzicht gemaakt van 10 dingen die je echt niet moet doen op een eerste date! Zo helpen we jou graag om een geslaagde eerste date te hebben!


Inhoudsopgave
No headings found

Wat je niet moet doen op een eerste date?

Een eerste date is altijd spannend. Wat kan je verwachten? Wellicht ken je de persoon al een tijd of het is iemand die je voor het eerst gaat ontmoeten. In beide gevallen is het natuurlijk belangrijk om zelfverzekerd over te komen en een goede indruk achter te laten. Er zijn genoeg tips omtrent daten die je vertellen wat je wel moeten doen.

Het is natuurlijk ook handig om te weten welke dingen jij juist niet moet doen op een eerste date! Maak je vooral geen zorgen, want met deze 10 tips die je niet moet doen op een eerste date moet alles goed komen!


1. Praten over je ex.

Zowel mannen als vrouwen vinden het verschrikkelijk als je tijdens de eerste date begint over je vorige relatie of partner. Dat onderwerp is op een eerste dat totaal niet relevant. Je zit er om elkaar beter te leren kennen, niet om elkaars ex-partner beter te leren kennen.

Begin dus nooit over je vorige relatie op een eerste date! Als er naar gevraagd wordt (wat niet slim zo zijn) dan is het taak om zo snel mogelijk over een ander onderwerp te beginnen. Probeer dat wel op een sluwe manier te doen en het niet onbeschoft afkappen.


2. Te laat komen.

Tenzij er een hele goede reden voor is, wordt te laat komen natuurlijk niet op prijs gesteld. Je kan jouw date niet laten wachten en al helemaal niet voor de eerste keer. Waarom kan je diegene wel op tijd komen en jij niet? Stel jezelf die vraag maar eens.

Daarnaast komt het ook over dat je het niet belangrijk genoeg vindt. Blijkbaar was er iets anders belangrijker dan op tijd op aan te komen. Het kan ook voorkomen dat je date geen zin heeft om te wachten en er vandoor gaat. Zorg altijd dat je 10 tot 15 minuten eerder aanwezig bent. Zo laat je meteen een goede indruk achter!

via GIPHY


3. Onverzorgd uiterlijk.

Het is niet de bedoeling dat je in een huispak of joggingsbroek aankomt op de eerste date. Het uiterlijk speelt namelijk een grote rol bij de eerste indruk. Kom verzorgd! Kleed je casual aan en ga nog even naar de kapper voordat de grote dag daar is.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat uiterlijk een grote rol speelt bij de eerste date. Je hoeft niet in een smoking of galajurk te komen, maar een beetje je best doen kan geen kwaad! Plan die afspraak bij de kapper of nagelstudio maar alvast in!


4. Jij bent niet het middelpunt.

Op een eerste date is het van belang dat je elkaar beter leert kennen. Althans daar is het voor bedoeld. Praat niet alleen maar over jezelf en wees vooral niet teveel aan het woord.

Lees ook: Dating Tips voor Vrouwen? Dit gaat je echt helpen! Top #5!

Je date moet het gevoel krijgen dat je geïnteresseerd bent in hem of haar. Dat doe je niet door op de praatstoel te gaan zitten en je hele levensverhaal te vertellen. De sleutel is goede vragen stellen en de ander genoeg aan het woord te laten. Zo kom je geïnteresseerd over!


5. Niet luisteren.

Het is algemeen bekend dat mensen het enorm vervelend vinden wanneer andere mensen niet luisteren. Je kan zelf wel voorstellen dat het enorm irritant is wanneer iemand niet luistert, terwijl je een interessant verhaal aan het vertellen bent.

Luister dus goed naar elkaar, anders zal de date snel afgelopen zijn en een vervolgdate zit er dat niet meer in!

via GIPHY


6. Onvolwassen gedrag.

Volgens mij is dit wel duidelijk en hoeven we niet heel veel toe te lichten. Als je op date gaat is het natuurlijk de norm dat jij je volwassen gedraagt. Denk hierbij aan normaal taalgebruik, het komt natuurlijk niet goed over als je tijdens de eerste date nare woorden gebruikt.

Lees ook: Tips voor het openstellen tegen over je date? Dit gaat je helpen!

Tafelmanieren komen natuurlijk ook aanbod bij volwassen gedrag. Ga niet smakken en eet altijd met mes & vork, maar volgens mij hoeven wij je dat niet meer te vertellen.


7. Alleen maar advies geven.

Op een eerste date komen er natuurlijk genoeg verhalen aanbod. Wanneer de ander iets vertelt is het niet de bedoeling dat je op alles advies gaat geven. Wellicht heb je wel goed advies, het kan verkeerd en betweterig overkomen. Jullie hebben elkaar pas net ontmoet en misschien weet je wel helemaal niet wat er achter het verhaal zit.

Als jullie elkaar uiteindelijk wat beter kennen en al op een vervolgdate zijn geweest kan je altijd voorzichtig kijken of er behoefte is aan advies. Op een eerste date is dat nog niet nodig, probeer elkaar eerst beter te leren kennen!


8. Teveel aanraken. 

Misschien is de date wel zo gezellig, dat jullie al wat biertjes of wijntjes hebben gedronken. Het is dan natuurlijk makkelijker om de ander een beetje aan te raken. Op een eerste dat is het belangrijk dat je niet te handtastelijk wordt.

Je kent elkaar eigenlijk pas net en het is natuurlijk niet fijn als je iemand al meteen veel gaat aanraken. Die fout wordt veel gemaakt aan het einde van de date met wellicht een paar borrels op. Hou jezelf gewoon in bedwang en wordt niet te handtastelijk! 

via GIPHY


9. Afgeleid raken.

Je bent op een date om diegene beter te leren kennen. Het is dan ook belangrijk om de focus op degene te houden. Afgeleid raken door andere mensen of misschien door de locatie van de zit natuurlijk in een klein hoekje. Probeer ten alle tijden de focus op jouw date te houden. Probeer een leuk onderwerp te zoeken waar jullie lekker over kunnen praten en maak er een gezellige dag van!

Lees ook: Online Vrouwen Versieren? Dit gaat je helpen!


10. Op je telefoon zitten.

Op een date hoef je niet bereikbaar te zijn. Hoogstwaarschijnlijk heb je al tegen de mensen gezegd die het dichts bij je staan dat je op een date gaat. Ze zullen dan ook niet zomaar storen. Je telefoon is afleiding en het komt ook ongeïnteresseerd over.

Wat moet je op je telefoon doen op een date? Wij zouden het niet weten. Zet je telefoon op stil of vliegtuigmodus, stop hem in je zak of tas en geniet van het moment!


Een eerste date vinden?

De beste datingsites om iemand te vinden zijn trouwens EliteDating, Parship en Lexa

Online dating wordt steeds populairder tegenwoordig en dat komt doordat het online makkelijker is om mensen te ontmoeten en makkelijk te bepalen wie bij je past. Toch zit er maar 53% van de Nederlandse singles op een datingsite. Nu lijkt dat weinig, maar per dag melden er meer dan honderden mensen zich aan op een datingsite!

Bekijk ook: De Top #10 Beste Gratis Datingsites Van Nederland En België?


Samenvatting

Op deze pagina hebben wij antwoord gegeven op de vraag: Wat je niet moet doen op een eerste date? We hopen je hiermee een zetje in de goed richting te geven met je eerste date! We zullen deze pagina up to date houden met verschillende punten die je niet moet doen een eerste date!

Misschien ook interessant?:

De Beste Tips voor een Eerste Date? Dit gaat je helpen!

De Top #10 Beste Dating Apps Van Nederland en België?

Wat Zijn De Beste Datingsites Voor Een Serieuze Relatie?

Wat Zijn De Beste Datingsites voor Hoger Opgeleiden? Top #5!

De Beste Openingszinnen voor Tinder? Top #25!

Wat zijn de Beste Tinder Alternatieven? Top #5!

De Top #5 Beste Datingsites voor 50Plus Dating?

Tinder of Lexa? Welke datingsite past het best bij mij?

GayParship | Wat zijn de Reviews, Ervaringen en Kosten?

De Beste Datingsites en Tips voor 50 Plus Dating?

Online Dating Tips Voor Mannen? Zo krijg je interesse!


Waarom datingsitesadvies.nl?

Kwaliteit

Wij geven alleen de beste reviews en tips over de datingsites en diensten! We houden de grote marktleiders continu in de gaten. 

Onafhankelijk

Wij schrijven reviews over onze eigen mening en die van anderen op het internet! We zijn totaal onafhankelijk, we accepteren geen gratis producten voor goede reviews.

Betrouwbaar

Meerdere mensen zijn je al voor geweest met lezen van onze blogs!

Gemak

Wij kiezen voor jou de beste datingsites en diensten uit! Dat bespaart jezelf een hoop tijd.

Sanne Goossens

Hallo, Ik ben Sanne en sinds een tijd fanatiek blogger voor datingsitesadvies.nl. Ik doe dit met alle plezier, omdat ik zelf ook mijn man heb ontmoet via een datingsite. Wij zijn nu al 5 jaar gelukkig samen en zou graag andere mensen willen helpen om ook de liefde te vinden via een datingsite. Als er vragen zijn kunt u altijd contact met mij opnemen.